Sari direct la conținut

Microsoft raporteaza rezultate peste asteptari, datorita vanzarilor puternice de software de business 

HotNews.ro

Investitorii se aratau relativ pesimisti in legatura cu rezultatele financiare ale Microsoft, companie care isi cauta un nou sef si este intr-o perioada de transformare, dar cifrele s-au dovedit mult mai mari, relateaza Reuters. Profitul a urcat in Q3 la peste cinci miliarde dolari, iar veniturile au depasit 18,5 miliarde, vanzarile de software catre companii crescand pe o piata in care consumatorii individuali cumpara tot mai putine PC-uri.

Ajutate de progresul Office, vanzarile Microsoft trimestrul trecut au avansat cu 16%, spre 18,5 miliarde dolari, cu 700 milioane dolari peste estimarile analistilor. Profitul a urcat de la 4,5 miliarde dolari, la 5,2 mld, adica 17%, iar actiunile au urcat si ele cu cateva procente dupa anunt.

Din veniturile totale, peste 11 miliarde dolari au fost obtinute din vanzarile catre companii, iar peste 7 miliarde din vanzarile catre consumatori unde a contat si prezenta tabletei Surface ale carei vanzari au totalizat 400 milioane dolari.

Desi vanzarile de PC-uri au scazut cu 9%, Microsoft spune ca in randul clientilor companii achizitiile au avut mult mai putin de suferit, iar dovada tine de rezultatele bune pe partea de Office. Totusi, a scazut cu 7% valoarea vanzarilor de Windows catre producatorii de PC-uri.

Microsoft, al carui sef Steve Ballmer se va retrage in 2014, este optimista pentru trimestrul in curs, estimand o cifra de afaceri solida in intervalul 23,1-24,1 miliarde dolari. Compania spune ca procesul de transformare al companiei, intr-una de device-uri si servicii este in grafic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro