Sari direct la conținut

Microsoft vrea sa imprumute mai multi bani companiilor mici

HotNews.ro

Microsoft spune ca anul acesta va aloca mai multi bani pentru imprumuturile destinate companiilor de dimenusiuni mici, masura riscanta pentru gigantul software, intr-o perioada in care finantarile sunt tot mai greu de obtinut, scrie The Wall Street Journal.

Cu mai multi bani, companmiile cu resurse limitate pot sa-si creasca investitiile in achizitii high-tech, insa din cauza crizei creditelor si conditiilor tot mai severe de finantare, miscarea este riscanta pentru Microsoft.

Compania estimeaza ca anul acesta va acorda imprumuturi de 1,25 miliarde dolari, adica 2% din veniturile totale estimate pentru anul fiscal 2008. Anul trecut imprumuturile au totalizat 780 milioane dolari, iar cu avansul de anul acesta se asteapta o impulsionare a canalelor de vanzari.

Microsoft acorda imprumuturi intre 100.000 si 500.000 de dolari.

Microsoft a inregistrat venituri de 51,12 miliarde dolari, in anul fiscal incheiat in iunie 2007, cu 15% mai mult decat valoarea din 2005 – 2006, cand veniturile au fost de peste 44 miliarde dolari.

Microsoft a fost infiintata in Albuquerque, New Mexico, la 4 aprilie 1975, de Bill Gates si Paul Allen, numele devenind marca inregistrata in 1978, an in care s-a deschis si primul birou international al companiei, in Japonia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro