Sari direct la conținut

Mihai Tudose: Nu il schimbam pe Ionut Misa din functia de ministru al Finantelor / Deficitul bugetar pe anul acesta este sub 3% din PIB

HotNews.ro
Ionut Misa, Foto: Agerpres
Ionut Misa, Foto: Agerpres

Premierul Mihai Tudose a anuntat miercuri ca nu il va schimba din functie pe ministrul Finantelor, Ionut Misa. Reamintim ca Misa a anuntat saptamana trecuta impunerea taxei de solidaritate pentru firme, in valoare de 2% din fondul de salarii, fiind apoi criticat de Tudose pentru modul in care a comunicat. Tudose a mai spus azi ca deficitul bugetar tintit anul acesta e de 2,97% din PIB, transmite Agerpres.

„Deficitul pe anul acesta este sub 3, si la anul tot sub 3. Imi permiteti sa comentez ce stiu eu, nu ce stiti dumneavoastra. Este sub 3, e 2,97 pe 2017, si tot asa pe 2018 este bugetul prognozat”, a spus Tudose la Carei.

Intrebat daca este nemultumit de ministrul Finantelor, Ionut Misa, premierul a spus: „Nu, nu este adevarat, ci dimpotriva. Nu intentionam (sa il schimbe din functie – n.r.). Guvernamental nu, politic nu”, a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Si Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat sustinerea politica pentru Misa. „Am inteles ca am avut o intalnire de taina luni seara. Am avut o zi intreaga, vreo 18 ore de discutii pe buget si impreuna cu domnul Misa. N-a fost niciun conflict intre noi, sau intre premier si dl. Misa. E un ministru bun care munceste si va avea rezultate bune”, a spus Dragnea, aflat si el la Carei, pentru ceremoniile dedicate Zilei Armatei.

Reamintim ca Eurostat, institutul european de statistica, a anuntat marti ca Romania a inregistrat pe trimestrul 2 din acest an un deficit de 4,1% din PIB, cel mai mare deficit din intreaga Uniune Europeana. Guvernul si-a asumat un deficit de 2,97% din PIB pentru acest an.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro