Sari direct la conținut

Ministerul Economiei reia procesul de selectie a managementului privat la companiile de stat

HotNews.ro

„Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), reia procedura de achizitie de servicii de asistenta pentru recrutare si plasare de personal de administrare in vederea selectarii membrilor consiliilor de administratie/consiliilor de supraveghere la societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, aflate in portofoliul Ministerului”, se arata intr-un comunicat transmis marti seara de institutie. Potrivit Mediafax, procesul de selectie a fost suspendat in vara odata cu incetarea contractului cu firma Pedersen & Partners.

Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat. Conditiile din acord, in special cele privind reformele structurale, neindeplinite de partea romana pana la incheierea acestuia (martie 2013) vor fi preluate in urmatoarea intelegere

Potrivit ultimului memorandum asumat de Guvern, companiile Electrica Furnizare si Complexul Energetic Oltenia urmau sa aiba management privat pana la finele lunii septembrie, iar la Romgaz, Nuclearelectrica si Transgaz termenul era finele anului, arata Mediafax. In aceeasi categorie ar fi urmat sa intre si Hidroelectrica, dar procedura a fost amanata pentru ca producatorul de electricitate a intrat in insolventa, in luna iunie.

In septembrie 2011 Guvernul si FMI au convenit sa numeasca manageri privati la 15 companii de stat, in 2011 si 2012, la companiile Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim.

Pentru selectarea managerilor profesionisti, Ministerul Economiei a incheiat in octombrie 2011 un acord cu firma de recrutare Pedersen & Partners. Contractul a incetat in 31 mai 2012 in „in conditii amiabile” insa Pedersen & Partners a anunta in iunie ca acordul a incetat din cauza intentiei Ministerului Economiei de a derula procesul printr-o alta modalitate decat cea prevazuta la semnarea contractului.

Ministerul Economiei anunta in luna iulie ca a inceput procedura de selectare a consultantilor care vor recruta manageri profesionisti pentru 47 de companii de stat si ca vrea astfel sa implice tehnocratii in „administrarea bogatiei nationale”, informeaza Mediafax.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro