Sari direct la conținut

Ministerul Economiei: Suma obtinuta din vanzarea actiunilor de la Transelectrica va fi de 37,7 milioane de euro

HotNews.ro

Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni de la Transelectrica s-a incheiat cu succes, considera Ministerul Economiei. „Avand in vedere pretul la care s-au realizat subscrierile, suma totala rezultata din vanzarea a 100% din actiunile oferite va fi de cca. 37,7 milioane Euro”, precizeaza Ministerul Economiei.

Oferta a fost suprasubscrisa, gradul de subscriere fiind de 158,83% din numarul total al actiunilor oferite, depasind minimul necesar de 70% pentru declararea succesului ofertei. „In urma incheierii cu succes a ofertei, toate actiunile Transelectrica puse in vanzare de Statul Roman vor fi alocate”, se mai arata in comunicat.

Gradul de subscriere in cadrul transei investitorilor mari a fost de 145,45% in timp ce gradul de subscriere in transa investitorilor mici a fost de 279,22%. Indicatorii finali ai ofertei, incluzand pretul de alocare in cadrul fiecarei transe, vor fi disponibili in data de 29 martie 2012.

Oferta Publica Secundara de vanzare a 10.995.472 actiuni, reprezentand un pachet de 15% din capitalul social al Transelectrica s-a derulat in perioada 14-27 martie 2012, iar actiunile au fost oferite in doua transe: transa investitorilor Mari (90% din totalul actiunilor oferite) pentru subscrieri a caror valoare este mai mare sau egala cu 500.000 lei si transa investitorilor mici (10% din totalul actiunilor oferite) pentru subscrieri a caror valoare este mai mica de 500.000 lei.

Subscrierile investitorilor pe perioada de derulare a ofertei au fost facute la preturi situate in intervalul de pret aprobat de Guvernul Romaniei, respectiv intre 14,9 lei pe actiune si 19,2 lei (incluzand si capetele intervalului).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro