Sari direct la conținut

Ministerul Economiei vrea privatizarea prin Bursa a companiilor de stat

HotNews.ro

Statul are in vedere ca pe viitor sa privatizeze companiile de stat prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si nu prin vanzarea catre investitori strategici, a declarat, vineri, Tudor Serban, secretar de stat din Ministerul Economiei, citat de NewsIn. El a mai spus ca aceasta metoda de privatizare catre un investitor strategic nu este de fiecare data un succes.

„Transgaz si Transelectrica asigura coloana vertebrala a economiei, iar Ministerul Economiei va avea in vedere si pe viitor acest mod de privatizare pentru alte companii, pentru ca perioada vanzarii catre un investitor strategic a trecut, iar cand am vandut catre un astfel de investitor, acest mod de privatizare nu a fost foarte reusit”, a declarat Tudor Serban la aniversarea unui an de la listarea la Bursa a Transgaz.

„Nu vom mai vinde companii de stat catre investitori strategici. Dorim sa avem cat mai multe companii listate pe Bursa”, a adaugat secretarul de stat.

Transelectrica a fost listata pe Bursa de Valori Bucruesti in august 2006, in vreme ce Transgaz a intrat la cota Bursei in ianuarie 2008, dupa o oferta publica initiala suprasubscrisa de 28 de ori.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro