Sari direct la conținut

Ministerul Transporturilor va returna toate cele 30 de milioane de euro platite de Gruia Stoica pentru CFR Marfa

HotNews.ro

Ministerul Transporturilor va returna garanția de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, potrivit Agerpres. „Garanția va fi returnată, așa cum au indicat și consultanții CFR Marfă, Mușat și Asociații și Deloitte. Contul escrow a fost deblocat, iar garanția urmează să fie returnată mâine”, a spus Mănescu. Prin recuperarea acestor sume, Gruia Stoica nu a avut nimic de pierdut in urma privatizarii esuate.

Omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei, a anuntat luni, 14 octombrie, la finalul discutiilor de la Ministerul Transporturilor ca „vanzatorul nu si-a indeplinit clauzele suspensive” din contract. Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a anuntat la randul sau, luni seara, desfiintarea contractului de vanzare-cumparare de actiuni, fara preciza clar motivul acestui esec. Ministrul a oferit cateva explicatii mai degraba confuze, refuzand sa dea detalii la insistentele jurnalistilor. Manescu a sustinut ca GFR ar fi putut plati pentru actiunile CFR Marfa, ca ministerul a indeplinit toate conditiile pentru transferul de proprietate si ca procesul de privatizare va fi reluat.

Pe 15 octombrie, GruiaStoica a afirmat ca si-a indeplinit toate obligatiile in privatizarea esuata a CFRMarfa si afirma ca, daca procesul se reia, se inscrie din nou in cursa. Acesta a evitat sa spuna daca va da in judecata statul roman, dar a precizat ca este „obligatoriu” sa-si recupereze banii blocati in prezent, 10 milioane euro pentru garantia de participare si 20 de milioane de euro din contul escrow.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro