Sari direct la conținut

Ministrul Teodorovici se duce in Croatia sa impartaseasca "experienta Romaniei in atragerea fondurilor europene"

HotNews.ro
Eugen Teodorovici, Foto: Guvernul Romaniei
Eugen Teodorovici, Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, efectueaza in perioada 28 – 30 august, o vizita oficiala in Croatia, unde se va intalni cu reprezentanti ai guvernului croat, carora „le va prezenta experienta Romaniei in atragerea fondurilor europene”, a anuntat joi Ministerul Fondurilor Europene intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Vizita lui Teodorovici are loc la invitatia ministrului Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene din Croatia, vicepremierul Branko Grcic.

„In cadrul vizitei, oficialul roman va participa la o reuniune cu reprezentantii Guvernului din Croatia, carora le va prezenta experienta Romaniei in atragerea fondurilor europene. Totodata, ministrul Eugen Teodorovici va avea intalniri bilaterale cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene din Croatia, Branko Grcic, respectiv cu ministrul Afacerilor Maritime, Transporturilor si Infrastructurii, Sinisa Hajdas Doncic”, a precizat Ministerul Fondurilor Europene.

Discutiile vor viza atragerea fondurilor structurale si de coeziune in actuala perioada de programare, 2007 ¬ 2013, dar si pregatirile pentru exercitiul financiar 2014 – 2020, a mentionat sursa citata.

Pe 6 august, Comisia Europeana a adoptat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu Romania, documentul care prezinta modul in care vor fi folosite fondurile europene structurale si de investitii in viitoarea perioada de programare.

Romania a fost cel de al 11-lea stat european care a obtinut aprobarea Comisiei Europene pe acest document, a aratat MFE.

Romania a inregistrat o rata de absorbtie a fondurilor europene de numai 2,56 % in primele 6 luni ale anului 2014, in termeni de cereri de rambursare a cheltuieilor transmise de autoritati la Comisia Europeana. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, recunoaste oficial ca implementarea tuturor programelor operationale prin care Romania trage bani europeni inregistreaza sincope.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro