Sari direct la conținut

Moartea actorului Matthew Perry: Au fost arestate cinci persoane, între care „Regina Ketaminei” din Los Angeles / Detalii tulburătoare din anchetă

HotNews.ro
Matthew Perry în Friends, Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia
Matthew Perry în Friends, Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Cinci persoane – între care doi medici și o femeie traficant cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei” din Los Angeles – au fost arestate în ancheta privind decesul prin supradoză al actorului Matthew Perry, la zece luni de la moartea acestuia, conform ABC News. Printre cei arestați se numără și asistentul personal al actorului, acuzat că i-a injectat Ketamină, potrivit CNN.

Inițial, The Guardian a scris, citând NBC News, că o persoană a fost arestată joi în sudul Californiei, în ancheta declanșată de departamentul de poliție din Los Angeles privind modul în care vedeta din Friends a obținut medicamente pe bază de rețetă.

Acuzațiile în ancheta privind moartea actorului din Friends au fost anunțate de Procuratură joi, într-o conferință de presă la Los Angeles, în care anchetatorii au spus că au descoperit o rețea de traficanți de droguri care ar fi responsabili pentru distribuirea ketaminei care l-a ucis pe actorul american, conform CNN.

Cine sunt persoanele arestate în ancheta privind moartea starului din Friends. „Au profitat de problemele de dependență” ale actorului

Potrivit CNN și ABC News, au fost arestate cinci persoane acuzate că i-au procurat ilegal actorului o cantitate mare de Ketamină.

Între cele cinci persoane se află și asistentul personal al lui Perry, precum și doi medici despre care anchetatorii spun că au fost sursele inițiale de aprovizionare cu ketamină.

La un moment dat, medicamentele au devenit prea scumpe, iar Perry a trecut la o nouă sursă, inclusiv o femeie cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei” din Los Angeles, potrivit anchetatorilor.

Doi dintre suspecții identificați în rechizitoriu sunt Jasveen Sangha, cunoscută sub numele de „Regina Ketaminei” și Salvador Plasencia, un medic cunoscut sub numele de „Dr. P”, conform documentelor depuse la tribunalul federal din California.

Procurorul american Martin Estrada a spus că inculpații „au profitat de problemele de dependență” ale actorului. „Știau că ceea ce fac e greșit”, a afirmat Estrada, citat de CNN.

Când a anunțat acuzațiile, joi, Estrada a spus că anchetatorii cred că Perry „a căzut din nou în dependență” în toamna anului 2023.

Asistentul personal al lui Perry, acuzat că i-a injectat acestuia Ketamină

Potrivit procurorului, inculpatul dr. Salvador Plasencia, din Santa Monica, California, a colaborat cu dr. Mark Chavez, pentru a-i furniza ketamină actorului american, în timp ce asistentul lui Perry, Kenneth Iwamasa, i-ar fi injectat actorului această substanță, deși nu are pregătire medicală. Autoritățile susțin că Iwamasa i-a făcut mai multe injecții lui Perry în 28 octombrie 2023, ziua în care actorul a murit.

Estrada a spus că din septembrie și până în octombrie 2023 actorului american i-au fost distribuite „aproximativ 20 de fiole de ketamina”, care l-au costat aproximativ 55.000 de dolari, potrivit CNN.

„Inculpatul Plasencia a văzut asta ca pe o oportunitate de a profita de pe urma domnului Perry. El a scris, într-un mesaj text, în septembrie 2023: „Mă întreb cât va plăti acest idiot?”, a spus Estrada.

Potrivit procurorului, în alte mesaje medicul a scris că vrea să fie singura sursă de aprovizionare a lui Perry.

Trei dintre cei cinci inculpați au ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției.

Concluziile medicilor legiști

În 28 octombrie 2023, actorul care l-a interpretat pe Chandler Bing din Friends a fost găsit mort într-o cadă cu hidromasaj în locuinţa sa din Los Angeles. La momentul respectiv, autorităţile au declarat că nu existau indicii de crimă.

„Pe 29 octombrie 2023, a fost efectuată o autopsie de către Departamentul de Medicină Legală din Los Angeles. La 15 decembrie 2023, rezultatele autopsiei au indicat că Matthew Perry a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei”, spunea Poliția din Los Angeles.

Potrivit raportului de autopsie, în afară de efectele ketaminelor, înecul, boala cardiacă şi efectele buprenorfinei au fost, de asemenea, factori care au contribuit la moartea actorului. Buprenorfina este un medicament eliberat pe bază de rețetă și este folosit pentru a trata tulburările legate de consumul de opioide.

Raportul a dezvăluit, de asemenea, că Perry fusese supus unei terapii de infuzie cu ketamină, despre care se spune că ajută în cazul depresiei, anxietăţii, PTSD, problemelor cu drogurile şi cu alcoolul, durerii cronice şi altele. Cu toate acestea, autopsia a precizat că ketamina din organismul său nu ar fi provenit de la ultima şedinţă de tratament, care a avut loc cu aproximativ o săptămână şi jumătate înainte de moartea sa.

Departamentul de poliție din Los Angeles și Drug Enforcement Administration spuneau în luna mai că este în curs o anchetă penală comună asupra modului în care Perry, în vârstă de 54 de ani, a obținut medicamentele pe bază de rețetă.

INTERVIURILE HotNews.ro