Sari direct la conținut

Moda romaneasca: Imbraca-te in traditii de Dragoste

HotNews.ro
Moda de Dragobete, Foto: Tumblr
Moda de Dragobete, Foto: Tumblr

Sarbatoarea de Dragobete a trecut de ceva timp pe locul doi, dupa arhicunoscuta Valentine’s Day, insa nu trebuie ignorat faptul ca traditiile de Dragobete au o insemnatate mai puternica decat orice perna rosie de plus data de Ziua Indragostitilor. De Dragobete nu te imbraci in rosu, si nu esti doar sexy, ci devii chiar vestitoarea primaverii. Potrivit traditiilor, ziua de Dragobete era considerata prima zi de primavara, asa ca de ce sa nu aduci primavara cu imprimeuri florale si voie buna? Si daca tot azi e prima zi oficiala de primavara, de ce sa nu-ti scoti cei mai colorati adidasi din casa si sa-i iei la pas prin oras ca o floare delicata de colt ce esti?

Imprimeuri florale

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te imbraci ca un mileu colorat de Dragobete. Pe langa faptul ca traditiile spun ca daca atingi mana unui barbat astazi vei fi dragastoasa tot anul, daca te imbraci cu imprimeuri florale nu numai ca vei fi iubita tot anul, dar vei fi chiar in tendintele de primavara. Cand vreodata s-au demodat imprimeurile primavaratice?

A photo posted by Dallastyle (@dallastyle) on Feb 21, 2016 at 5:19pm PST

Culori puternice

Daca chiar vrei sa fii sortita vreunui fecior din sat, e musai sa te imbraci in culori puternice. Obiceiul acesta de a te imbraca in culori puternice pentru a atrage atentia sexului opus este o preluare comportamentala de la animale, in special de la pasari. Iar cum astazi este ziua in care pasarile isi gasesc perechea, de ce sa nu atragi atentia prin intensitatea dragostei pe care o porti pentru el, atat in suflet, cat si pe rochita? Doar ai grija, culorile puternice combinate mai mult de 2 in aceeasi tinuta te vor face sa arati ca un pom de Craciun, iar astazi este despre dragoste, nu despre primit cadouri.

A photo posted by @estilo__chic on Jan 29, 2016 at 8:03am PST

Fii ca o pasare

Imbraca-te astazi ca si cum te vezi cu sufletul tau pereche. Potrivit traditiilor, in aceasta zi de Dragobete, pasarile erau mesagerii zeilor. Cuvantul grecesc pasare inseamna chiar mesaj al cerului. Tu ce fel de mesaj vrei sa transmiti azi vestimentar? In sat, feciorii si fetele se imbracau in cele mai bune straie. Fii ca o pasare astazi si lasa-ti frau liber imaginatiei. Poti opta chiar pentru imprimeuri jucause: cirese, pisici, randunici, triunghiuri, inimioare.

Dragobetele saruta fetele

Traditiile spun ca flacaii care se saruta astazi cu fata aleasa din sat, dupa ce o fugaresc bine, vor ramane cu ea pana la anul. Ai grija sa nu porti tocuri incomode astazi, sigur te prinde din urma si tu vrei sa faci pe inabordabila, nu? Poti chiar merge mai departe si poti sa iti cum accesorii evidente, ca sa le arati feciorilor ca meriti fugarita si pupata. O poseta in forma de buze sau un inel, poate o rochita cu imprimeuri de buze? Incearca astazi si un machiaj natural, cele mai simpatice sandale fara toc si culori calde.

Alba ca Zapada

Traditiile spun ca pe 24 februarie batranii urmareau ce fete si ce baieti se saruta ca sa anticipeze cam cate nunti o sa aiba loc in timpul anului. Poti alege camasi vaporoase sau rochite in culori pastelate: ocru, roz, blue sau mint green. Fie ca ti-ai gasit perechea sau o cauti de Dragobete invata sa iubesti felul in care te imbraci. In special de Dragobete, cand traditiile ne-au oferit sfatul vestimentar suprem: Ia-ti cele mai bune si cele mai curate haine astazi pentru ca asa vei fi tot anul.

A photo posted by Yvette M. (@blushedbyyvette) on Feb 22, 2016 at 8:56pm PST

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe Bune? ajuta dulapul sa stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.

Citeste si Arta de a te imbraca sexy: cum sa nu treci limita de la sexy la vulgar

Moda din seriale: patru personaje iconice care se imbraca bine

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro