Sari direct la conținut

Moscova afirmă că ajutorul occidental i-a încetinit ofensiva în Ucraina, dar victoria e sigură

HotNews.ro
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Rusia a declarat joi că ajutorul occidental acordat Kievului a încetinit ofensiva sa în Ucraina, dar nu îi va împiedica victoria, în timp ce au apărut rapoarte contradictorii despre eforturile de salvare a civililor din uzina asediată din orașul devastat Mariupol, potrivit AFP.

După aproape 10 săptămâni de război care s-a soldat cu mii de morți, a spulberat orașele ucrainene și a dezrădăcinat peste 13 milioane de oameni, Kremlinul a recunoscut că țările occidentale au împiedicat un sfârșit „rapid” al campaniei militare rusești.

„Statele Unite, Marea Britanie, NATO în ansamblu predau informații… forțelor armate ucrainene în mod permanent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Împreună cu fluxul de arme pe care aceste țări îl trimit în Ucraina, toate acestea sunt acțiuni care nu contribuie la finalizarea rapidă a operațiunii”, a declarat el reporterilor.

Cu toate acestea, ajutorul extern este „incapabil să împiedice realizarea” obiectivelor operațiunii militare ruse, a insistat el.

Peskov a răspuns la un articol publicat miercuri de New York Times, în care se spunea că informațiile furnizate de Statele Unite au ajutat armata ucraineană să vizeze „mulți” dintre cei aproximativ 12 generali ruși care au fost uciși până acum în război.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro