Sari direct la conținut

Moțiunea simplă împotriva lui Tătaru a fost adoptată

HotNews.ro
Nelu Tataru, Foto: Agerpres
Nelu Tataru, Foto: Agerpres

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, numită „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”. Moțiunea simplă a fost aprobată cu 164 voturi „pentru”, 85 „împotrivă” și 48 abțineri, în timp ce doi deputați nu au votat.

De precizat este că, potrivit legislaţiei, adoptarea moţiunii nu duce automat la demiterea ministrului.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus marţi, la Parlament, la dezbaterea moţiunii simple „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, că „nu ar fi drept” faţă de populaţie şi de corpul medical să plece în acest moment şi că și-ar fi dorit ca cineva să îi ceară demisia în perioada martie-aprilie, când „se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare”.

Moţiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost semnată de 93 de deputaţi ai PSD și a fost prezentată în plen de deputatul PSD Georgeta Holban.

PSD susţine că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

„Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia. Guvernul LuCoVid și Ministerul Sănătății blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care ar fi arătat care este realitatea despre această pandemie”, se mai arată în textul moţiunii.

Social-democraţii fac referire şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

De asemenea, PSD acuză ministrul Sănătăţii că, în plină pandemie, a modificat statutul CNAS ”pentru a schimba oameni”, dar şi că a numit manageri de spital ”administratori de firme de pompe funebre şi chelneri care au „școala vieţii”, numai buni de a asigura “tunurile” PNL.

„Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! (…) Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare? (…) E timpul să plecați, dle ministru! Să vă asumați eșecul major al dvs, până nu e prea târziu”, au mai transmis social-democraţii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro