Sari direct la conținut

Munca te imbolnaveste de inima? Evita complicatiile

HotNews.ro

Nu trece zi sa nu te enervezi, mananci pe apucate – de obicei in fata calculatorului si te prinde noaptea la serviciu, gandindu-te adesea ca nu mai are sens sa te duci acasa, pentru ca oricum trebuie sa te intorci dimineata devreme. Asa se scurge viata unei persoane tinere, sanatoase care, peste cativa ani, va fi diagnosticata cu o boala de inima. Daca nu vrei sa te numeri printre cei care merg luna de luna la farmacie sa-si ia pumnul de medicamente, mai ia cate o pauza din cand in cand.

Fa miscare ori de cate ori ai posibilitatea. Chiar daca ai o profesie sedentara, incearca sa mergi cat mai mult pe jos. Mergi cateva statii de autobuz sau incearca sa urci pe scari in loc sa iei liftul. Mergi si ia-ti singur de mancare! Nu sta in fata calculatorului, asteptand sa-ti aduca ceva colegul care a plecat la masa. Cu cat faci mai multa miscare, cu atat iti intaresti inima si ai mai multa energie.

Mananca usor! O masa grea necesita multa munca din partea inimii. Ea trebuie sa pompeze mult sange pentru digestie, ceea ce iti va da o senzatie de moleseala. Incearca sa mananci ceva sa-i faca si ei bine: legume, fructe, carne usoara, cum ar fi cea de pui, peste si curcan. Daca mai adaugati si un pic de ceai si ciocolata cu un continut mare de cacao, nu vei avea probleme de sanatate.

In loc sa te concentrezi pe ce trebuie eliminat din dieta, ar fi mai bine sa te concentrezi la ceea ce trebuie sa adaugi. Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca de la masa. Cu putina vointa, o sa inlocuiesti sucurile si gogosile.

Bea apa de mai multe ori pe zi. Nu numai ca organismul va fi hidratat corespunzator, dar iti vei si imbunatati metabolismul, ajutand inima sa nu se imbolnaveasca. Daca nu poti bea apa, incearca bauturi necarbogazoase si ceai.

Desi slujba te copleseste, incearca sa nu lasi stresul sa-ti distruga viata. S-a demonstrat ca stresul cronic cauzeaza aparitia unei boli de inima. Ar fi indicat sa iti dedici o parte din timp unei activitati care iti distrage atentia de la problemele de la serviciu, incearca sa faci ceva care sa te binedispuna.

Urasti sa pleci de la serviciu si sa te duci singur la sala? Cauta un coleg care este in aceeasi situatie. Nu te multumi sa socializezi numai la pranz, cand iei masa cu colegii.

Respira adanc! Data viitoare cand te simti stresat, opreste-te si trage de cateva ori adanc aer in piept. Limpezeste-ti mintea, relaxeaza-te si incearca sa nu te tot gandesti la ceea ce te-a suparat.

Intinde-te! Stai in picioare si incearca sa atingi cu degetele pragul de sus al usii. Faptul ca te intinzi, te ajuta sa te relaxezi. Cand stai toata ziua la birou, ar fi bine sa fii atent la pozitia spatelui, gatului si umerilor.

Sursa: Forbes

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro