Sari direct la conținut

Mutu, impresariat de fiul directorului de la Juventus

Curierul National

Internationalul roman Adrian Mutu a confirmat, ieri, intr-o conferinta de presa tinuta in fata ziaristilor romani, pentru prima oara de la scandalul in care a fost implicat, ca va fi impresariat, dupa renuntarea la contractul cu firma Becali&Popescu, de compania „Gea World”, prezidata de Alessandro Moggi, fiul directorului general de la Juventus, Luciano Moggi.

Firma „Gea World” este una dintre cele mai mari agentii de impresariat din Europa, care lucreaza cu peste 250 de vedete din Serie A, intre care Nesta, Buffon ori Trezeguet.

Noul contract de impresariere poate reprezenta o alegere extraordinara pentru „Briliant” din punct de vedere financiar.

Cum el nu mai este legat contractual de Chelsea, „Gea World” ii poate negocia un salariu bun la echipele interesate de serviciile sale nefiind exclus ca Mutu sa primeasca chiar o suma apropiata de venitul anual de la Chelsea, adica aproape 4 milioane de euro.

Mutu a confirmat ieri ca are deja oferte din Anglia si Italia, dar ca va continua sa se pregateasca cu Dinamo in perioada urmatoare, negrabindu-se sa semneze prea curand cu o echipa din strainatate.

Becali&Popescu a castigat peste 700.000 de euro de pe urma Briliantului

Faptul ca nu mai reprezinta interesele lui Adrian Mutu este o lovitura serioasa pentru firma de impresariat Becali&Popescu.

Surse din jurul fotbalistului au declarat ca firma de pe Calea Floreasca a obtinut pana acum peste 700.000 de euro din comisioanele incasate de pe urma transferurilor jucatorului din Romania in Italia si ulterior in Anglia.

Eurosport anunta o posibila marire a pedepsei

Adi Mutu risca sa primeasca o marire a perioadei de suspendare de sapte luni, in cazul in care se va antrena alaturi de vreo echipa, anunta Eurosport. Potrivit unui oficial al Federatiei Engleze de Fotbal, jucatorului roman ii este interzisa orice implicare in domeniul fotbalistic.

Potrivit sursei citate, FIFA ar putea cere ca suspendarea lui Mutu sa inceapa din momentul in care jucatorul va inceta orice implicare in sport, incluzand antrenamentele cu o echipa. Astfel, pregatirea alaturi de Dinamo ar putea insemna pentru Mutu amanarea datei de incepere a suspendarii.

UEFA il controleaza lunar

Pe toata perioada suspendarii, Adrian Mutu trebuie sa stea la dispozitia Comisiei Antidoping a UEFA, care il va testa lunar. “Briliantul” a declarat chiar ca el ar fi solicitat sa fie verificat si saptamanal.

Altfel, Mutu a dezvaluit ieri ca ar fi putut refuza testul antidoping la care l-a supus Chelsea, dar ca nu a facut acest lucru din cauza ca a dorit sa-si asume responsabilitatea faptelor pe care le-a facut.

Isi asuma responsabilitatea in cazul necalificarii la CM

Mutu s-ar considera principalul vinovat in cazul necalificarii Romaniei la Cupa Mondiala din 2006. „As fi principalul vinovat daca echipa nationala nu se va califica la CM. Sper ca in cele trei meciuri pe care le vor disputa fara mine sa castige. Voi merge in Armenia si voi fi alaturi de colegii mei cu sufletul”, a precizat Mutu.

La randul sau, selectionerul Anghel Iordanescu a infirmat ieri intr-un comunicat faptul ca tricoul cu numarul 10 va fi retras din nationala Romaniei pana cand Mutu va reveni pe teren.

A recunoscut ca Ioan Becali a mintit pentru el

„Briliantul” a recunoscut ca fostul sau impresar a fost nevoit sa minta in unele cazuri, in legatura cu situatia sa. „Intr-adevar Ioan Becali l-a mintit pe Ranieri in legatura cu unele lucruri legate de mine. Insa despartirea mea de ISM nu are nici o legatura cu declaratiile lui Ioan Becali vizavi de unele aspecte legate de mine”, a adaugat Mutu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro