Sari direct la conținut

În ce țări din Europa centrală ar putea construi Volkswagen o mega-uzină de baterii pentru mașini electrice

HotNews.ro
Sigla Volkswagen, Foto: Volkswagen
Sigla Volkswagen, Foto: Volkswagen

​Volkswagen vrea să construiască o mega-uzină de baterii pentru mașini electrice în Europa centrală, iar „în cărți” sunt patru țări, dar România NU este printre ele. Un anunț era așteptat curând, dar alegerea locului a fost amânată, iar cel mai probabil o decizie va fi luată peste câteva luni.

Cele patru țări candidate la o investiție de câteva miliarde de euro sunt Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia.

Ungaria este țara care a atras în ultimul an cele mai mari investiții din regiune la capitolul producție de baterii pentru mașini electrice, țara având infrastructură bună și o industrie auto puternică spre care se va duce o bună parte din producția de baterii.

Mega-uzina Volkswagen din Europa centrală ar trebui să producă din anul 2027 și va fi a patra nouă uzină pe care VW o deschide în Europa, dintre cele șase mega-fabrici de baterii ce ar trebui să fie operaționale până în 2030.

Cehia pare să aibă cele mai mari șanse, mai ales că acolo se află sit-urile de producție ale Skoda, marcă ce a anunțat planuri ample de lansare de mașini electrice, și deci va avea nevoie de o mulțime de baterii.

Slovacia are o producție auto uriașă pentru o țară de nici șase milioane de locuitori și o rețea puternică de producători de componente. Polonia are infrastructură bună și este foarte aproape de Germania, ceea ce face mai facil transportul de componente către uzinele germane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro