Sari direct la conținut

Nachos cu salsa si carne – ​o gustare usoara si simplu de pregatit

HotNews.ro
Nachos cu Salsa si Carne, Foto: operationcooking.com
Nachos cu Salsa si Carne, Foto: operationcooking.com

Stiti acele seri in care prietenii vostri vin sa va faca o scurta vizita, dar va simtiti atat de bine impreuna incat decid sa ramana pentru cina? Si pentru ca intre buni prieteni nu e niciodata loc de „suparari” sau „politeturi”, astazi va voi invata cum sa transformati doua pungi de nachos intr-o delicioasa cina pe care sa o impartiti si pregatiti cu cei dragi.

Pentru patru portii din acest preparat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 pungi de nachos cu sare (tortilla chips)
  • 500 gr. carne tocata
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei iute, mai mic sau mai mare, depinde cat de picant doriti
  • 8 felii de branza moale
  • 150 gr. fasole neagra (din conserva sau fiarta)
  • 1 ardei rosu mare
  • ½ castravete mare
  • 1 rosie medie
  • 2 catei de usturoi
  • 100 gr. smantana
  • 1/2 lingurita de patrunjel
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • ½ lingurita pudra de chili
  • 1 legatura de patrunjel

Acum este momentul in care ii invitati pe prietenii vostri pasionati de gatit in bucatarie si continuati distractia acolo. Salsa este foarte simplu de facut si este perfecta pentru preparatele putin picante. Incepeti sa taiati ardeiul gras, ½ de ceapa, rosia si castravetele in cubulete mici. Amestecati totul intr-un bol cu ½ de lingurita de ulei si masati cu mana, pana cand vedeti ca toate sucurile si legumele sunt bine combinate. Asezonati cu sare, piper si chili si pastrati in frigider pana cand totul este gata.

E timpul sa umpleti intreaga bucatarie de arome, asadar amestecati carnea tocata cu putin patrunjel, usturoi zdrobit, ardeiul iute taiat marunt, fara seminte, sare si piper. Cat timp carnea se odihneste, taiati marunt ½ de ceapa si prajiti in ulei incins pana cand devine aurie. Puneti carnea in tigaie si gatiti pana cand prinde o crusta maronie si delicioasa. Cand este gata scurgeti bine grasimea folosind o sita si pregatiti tavile cu nachos. Nu uitati sa incalziti cuptorul la 180 C. Luati doua tavi rotunde medii sau patru mici, daca doriti sa faceti portii individuale, si puneti nachos suficient cat sa acoperiti baza. Nu vreti un strat prea gros de nachos pentru ca toate ingredientele nu vor ajunge la ei, deci incercati pe cat posibil sa ii asezati in asa fel incat branza sa se poata topi peste toate bucatile de nachos. Puneti felii de branza peste ei, pastrand doua pentru atunci cand ies din cuptor, acoperiti cu carne, deasupra asezati fasole neagra, asezonati cu un praf de chilli, sare, piper si patrunjel si dati la cuptor pentru 15-20 de minute, sau pana cand branza s-a topit. Scoateti din cuptor si imediat puneti restul de branza deasupra.

Scoateti salsa din bol si impartiti in mod egal intre tavi. Serviti imediat cu un pic de smantana cu sare. Si tequila cu lamaie, daca aveti. Distractie placuta in continuare!

Vreti sa descoperiti mai multe preparate pe care le puteti face pentru prieteni? Vizitati www.operationcooking.com.

Citeste si Adevaratul sandwich cubanez- istorie si savoare

Mousse cu ciocolata si portocale- un desert delicios pe care-l pregatesti in doar 15 minute

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro