Sari direct la conținut

Naomi Osaka, primul meci pe iarbă după cinci ani – A învins clar o favorită la WTA 's-Hertogenbosch

HotNews.ro
Naomi Osaka, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia
Naomi Osaka, Foto: Jean-Francois Badias / AP / Profimedia

Naomi Osaka pare din ce în ce mai aproape de nivelul care i-a adus patru titluri de Grand Slam. Japoneza a debutat cu dreptul în sezonul de iarbă și s-a calificat în optimile turneului „WTA 250” de la ‘s-Hertogenbosch (Olanda), după ce a învins-o pe Elise Mertens (a patra favorită).

>> Emma Răducanu: „Tatăl meu m-a obligat să joc tenis. Nu aveam voie să am un iubit, nu puteam să ies cu prietenele”

Naomi Osaka a învins-o clar pe Elise Mertens la WTA ‘s-Hertogenbosch

Beneficiară a unui wild card, Osaka (125 WTA) a avut nevoie de 69 de minute pentru a se impune în fața belgiencei aflate pe locul 32 în ierarhia mondială, scor 6-2, 6-4.

Naomi nu mai jucase pe iarbă de la Wimbledon 2019, competiție la care a avut statutul de cap de serie nr. 2, dar a fost eliminată în primul tur de Yulia Putintseva.

Naomi, care pe 29 mai a fost la un singur punct distanță de o victorie uriașăîn fața polonezei Iga Swiatek (turul doi la Roland Garros), va da în runda următoare peste câștigătoarea meciului dintre Bernarda Pera (106 WTA) – Suzan Lamens (140 WTA), care a fost întrerupt la scorul 6-4, 2-6, 2-3.

Reamintim că Naomi Osaka are în palmares patru titluri de Grand Slam (US Open 2018, 2020 și Australian Open 2019, 2021) și a fost lideră a clasamentului WTA timp de 21 de săptămâni.

Libema Open (‘s-Hertogenbosch) are loc în perioada 10-16 iunie, pe iarbă, este un turneu pregătitor pentru Wimbledon, face parte din categoria WTA 250, iar ultima campioană este Ekaterina Alexandrova (2022 și 2023).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro