Sari direct la conținut

Naționala de fotbal a Olandei distrusă de presa olandeză înainte de meciul cu România: ”Fie nu înțeleg, fie nu pot, fie nu vor!”

HotNews.ro
Naționala de fotbal a Olandei distrusă de presa olandeză înainte de meciul cu România: ”Fie nu înțeleg, fie nu pot, fie nu vor!”
Ronald Koeman/Profimedia

Deși s-au calificat în optimi, jucătorii portocalii sunt criticați dur de presa din propria țară. Mai ales după meciul pierdut în grupă contra Austriei 2-3. Marți, Olanda joacă contra României, în optimile EURO 2024. Meciul va fi live text pe Golazo.ro și live video pe PRO TV, de la ora 19.00.

„Vestea bună este: Campionatul European începe din nou pentru naționala Olandei în optimile de finală. Dar deasupra capului jucătorilor plutește norul de furtună al  meciului cu Austria”, scrie jurnalistul Willem Vissers pentru ziarul Volkskrant, citat de Golazo.ro.

„Jocul pentru care au călătorit în Germania este lent și departe de a fi inteligent..Jucătoriii spun că își spun adevărul, că sunt critici unii cu alții, că a venit vremea să culeagă roadele cu această generație. Dar, odată ajunși pe teren, ignoră principiile de bază, echipa se destramă, lentoarea construcției este paradisiacă șii nimeni nu se corectează adecvat, inclusiv selecționerul. Cel puțin, acesta a fost tabloul împotriva Austriei (2-3), un astfel de duel care a fost încă o dată crucial pentru starea de spirit mereu în schimbare rapidă din jurul Orange. Să pierzi în fața Austriei. Pooh”, scrie jurnalistul citat. 

Jurnalistul își continuă analiza critică.

„Aveți un minut?”, a spus antrenorul Ronald Koeman, când i s-a cerut să enumere ce nu a mers bine, într-o variantă a unui citat vechi al lui Leo Beenhakker (fost mare antrenor olandez, n.red.). Acordarea de prea mult spațiu (adversarilor pe teren, n.red.). Lipsa de agresivitate. Slaba stăpânire a mingii. Lasă adversarii să alerge. Prea puțină comunicare.. „Ca un pui fără cap”, a judecat Koeman apărarea.

Urmează apoi critici la adresa apărătorilor și mijlocașilor olandezi. 

„Toată această unitate, toate aceste jocuri, toate aceste povești ale unui grup frumos, valorează puțin după un meci ca acesta. Virgil van Dijk și Stefan de Vrij arată ca un duo de modă veche, așa cum obișnuiai să vezi uneori cu o echipă lentă dintr-o țară îndepărtată. Nu se gândesc la apărare agresivă, înainte sau la întărirea mijlocașului. Nu, rămânând în siguranță în propria lor zonă, chiar dacă fotbalul este o formă civilizată de cucerire a țării. Este ca și cum Van Dijk este preocupat în principal de Van Dijk, în timp ce, în calitate de căpitan, el este omul tuturor”.

Care e soluția salvatoare pentru naționala olandeză contra României, citește pe Golazo.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro