Sari direct la conținut

Nations League: Anglia vs Grecia – Duel pentru locul 1

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Anglia – Grecia, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii B din Liga Naţiunilor, este programat, miercuri, 10 octombrie, de la ora 21:45, pe Wembley Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3 şi Prima Sport 2.

Anglia (şase puncte) şi Grecia (şase puncte), fiecare dintre ele cu un start perfect în actuala ediţie din Nations League, se confruntă în derby-ul unei grupe din care mai fac parte Irlanda (zero puncte) şi Finlanda (zero puncte).

Anglia s-a impus fără emoţii în primele două partide, disputate în luna septembrie, 2-0 cu Irlanda în deplasare şi tot 2-0 cu Finlanda pe teren propriu.

Lee Carsley (50 de ani) a fost instalat ca selecţioner interimar al naționalei „celor trei lei” după plecarea lui Gareth Southgate, cu care Anglia a ajuns în finală la Euro 2024, scor 1-2 cu Spania (până acolo a terminat pe locul 1 în Grupa C, 1-0 cu Serbia, 1-1 cu Danemarca, 0-0 cu Slovenia, apoi a trecut de Slovacia în optimile de finală, 2-1, de Elveţia în sferturile de finală, 1-1 şi 5-4 la penalty-uri, şi de Olanda în semifinale, 2-1).

Atenţie, în ediţia trecută din Liga Naţiunilor, Anglia a terminat pe ultima poziţie în Grupa 3 din Liga A, retrogradând, astfel, în Liga B (nu a reuşit să câştige nici măcar o dată în şase meciuri: trei remize şi trei înfrângeri)!

Grecia a câştigat, la rândul ei, primele două partide din actuala stagiune din Nations League, 3-0 acasă cu Finalnda şi 2-0 pe terenul Irlandei (a marcat în cinci din ultimele şase meciuri în deplasare din Liga Naţiunilor).

Din 17 iunie, naţionala elenă, care a lipsit de la Euro 2024 (a pierdut finala barajului cu Georgia, la penalty-uri), este condusă de Ivan Jovanovic, care a câştigat trofee în Cipru, Emiratele Arabe Unite şi Grecia (acesta se află la debut, fiind instalat după cele două amicale din vară, 1-2 în deplasare cu Germania şi 2-0 acasă cu Malta).

De menţionat că Grecia nu a reuşit niciodată în istoria sa un succes contra Angliei (cele mai bune rezultate au fost două remize, obţinute în 1983 şi 2001)!

Cele două echipe s-au confruntat oficial ultima oară în preliminariile pentru CM 2002, când au remizat pe Wembley, scor 2-2, pentru ca, apoi, Anglia să se impună în Grecia cu 2-0 (a mai fost un amical în 2006, Anglia – Grecia 4-0).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Anglia – Grecia.

>
Anglia – Grecia 1
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro