Sari direct la conținut

Nations League: Bosnia-Herţegovina vs Germania – Misiune facilă pentru nemţi

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Bosnia-Herţegovina – Germania, meci contând pentru Grupa 3 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, vineri, 11 octombrie, de la ora 21:45, pe Stadion Bilino Polje din Zenica, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Bosnia-Herţegovina (un punct) are o misiune extrem de dificilă cu Germania (patru puncte), într-o partidă dezechilibrată din grupa din care mai fac parte Olanda (patru puncte) şi Ungaria (un punct).

Bosnia-Herţegovina a pierdut fără drept de apel primul meci, 2-5 în deplasare cu Olanda, dar în a doua partidă disputată în luna septembrie a reuşit să scoată o remiză, de asemenea, pe terenul adversarei, scor 0-0 cu Ungaria (rezultat care a oprit o serie de şapte înfrângeri, inclusiv în meciuri amicale).

Reprezentativa condusă de fostul ei internaţional Sergej Barbarez (ca atacant a făcut carieră chiar în Germania, unde a jucat pentru şase echipe, printre care Dortmund, Hamburg şi Leverkusen) nu a participat la Euro 2024, dar a disputat în vară două amicale, ambele în deplasare, 0-3 cu Anglia şi 0-1 cu Italia.

Bosnia-Herţegovina a evoluat excelent în ediţia precedentă din Liga Naţiunilor, când a terminat pe locul 1 în Grupa 3 din Liga B, din care au mai făcut parte Finlanda, Muntenegru şi România, reuşind să promoveze în premieră în Liga A!

Germania, principala favorită a grupei pentru accesul în sferturile de finală ale competiţiei, a debutat cu un succes la scor, 5-0 pe teren propriu cu Ungaria, după care a remizat în deplasare cu Olanda, 2-2, ambele partide fiind disputate în luna septembrie.

În continuare cu Julian Nagelsmann pe banca tehnică, Germania a ajuns până în sferturile de finală la turneul final european pe care l-a şi organizat, unde a fost eliminată de Spania, 1-2 după prelungiri (1-1 după 90 de minute); până atunci a câştigat Grupa A, după 5-1 cu Scoţia, 2-0 cu Ungaria şi 1-1 cu Elveţia, iar în optimile de finală a trecut de Danemarca, scor 2-0.

Germania a suferit utimul eşec oficial pe teren propriu, în afara unei competiţii majore, cu Ungaria, în stagiunea precedentă din Nations League, scor 0-1 pe 23 septembrie 2022, şi în 2024 nu a pierdut niciun meci în 90 de minute!

Cele două echipe naţionale s-au confruntat de două ori până acum, de fiecare dată în partide amicale, una în 2002, scor 1-1 în Bosnia-Herţegovina, şi una în 2010, când Germania s-a impus pe teren propriu cu 3-1.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Bosnia-Herţegovina – Germania.

>
Bosnia-Herţegovina – Germania 2
Cotă 1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

*cotă valabilă la ora publicării acestui articol

INTERVIURILE HotNews.ro