Sari direct la conținut

Nations League: Finlanda vs Anglia – Nu mai este loc de surprize

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Finlanda – Anglia, meci contând pentru Grupa 2 a Ligii B din Liga Naţiunilor, este programat, duminică, 13 octombrie, de la ora 19:00, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Finlanda (zero puncte) şi Anglia (şase puncte), se confruntă într-una dintre cele interesante partide ale zilei, în grupa din care mai fac parte Grecia (nouă puncte) şi Irlanda (trei puncte).

Finlanda este foarte aproape de retrogradarea în Liga B după ce a pierdut toate cele trei meciuri disputate până acum în actuala ediţie din Liga Naţiunilor, 0-3 cu Grecia şi 0-2 cu Anglia, ambele în deplasare, în luna septembrie, şi 1-2 pe teren propriu cu Irlanda, pe 10 octombrie 2024.

Selecţionata condusă de Markku Kanerva (din 2016 pe banca tehnică a finalndezilor) a ratat accesul la Euro 2024 după ce a pierdut primul meci din play-off-ul de calificare, scor 1-4 în deplasare cu Ţara Galilor, iar în cele două meciuri amicale din iunie a cedat în Portugalia, scor 2-4, şi a remizat în Scoţia, scor 2-2.

De menţionat că ultima victorie a Finlandei a avut loc pe 26 martie 2024, într-o partidă de pregătire disputată pe teren propriu cu Estonia, scor 2-1 (n-a mai câştigat într-un meci oficial din 17 noiembrie 2023, scor 4-0 acasă cu Irlanda de Nord, în preliminariile pentru Euro 2024)!

În ediţia 2022 a competiţiei, Finlanda a terminat pe locul 2 în Grupa 3 din Liga B, după Bosnia-Herţegovina, dar peste Muntenegru şi România.

Anglia s-a impus fără emoţii în primele două partide, disputate în luna septembrie, 2-0 cu Irlanda în deplasare şi tot 2-0 cu Finlanda pe teren propriu, dar pe 10 octombrie 2024 a cedat surprinzător acasă cu Grecia, scor 1-2.

Lee Carsley (50 de ani) a fost instalat ca selecţioner interimar al naționalei „celor trei lei” după plecarea lui Gareth Southgate, cu care Anglia a ajuns în finală la Euro 2024, scor 1-2 cu Spania (a terminat pe locul 1 în Grupa C, 1-0 cu Serbia, 1-1 cu Danemarca, 0-0 cu Slovenia, apoi a trecut de Slovacia în optimile de finală, 2-1, de Elveţia în sferturile de finală, 1-1 şi 5-4 la penalty-uri, şi de Olanda în semifinale, 2-1).

Atenţie, în ediţia trecută din Liga Naţiunilor, Anglia a terminat pe ultima poziţie în Grupa 3 din Liga A, retrogradând, astfel, în Liga B (nu a reuşit să câştige nici măcar o dată în şase meciuri: trei remize şi trei înfrângeri)!

În afara partidei din tur (Anglia – Finlanda 2-0 pe 10 septembrie 2024), cele două echipe s-au confruntat ultima oară în preliminariile pentru CM 2002, când au remizat în Finlanda, scor 0-0, pentru ca Anglia să se impună apoi pe teren propriu cu 2-1 (englezii sunt neînvinşi în cele şapte dueluri directe).

Superbet oferă cota 1,33 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Finlanda – Anglia.

Finlanda vs Anglia 2
Cotă 1.33

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro