Sari direct la conținut

Nations League: Germania vs Ungaria: Reîntâlnire după trei luni

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Germania – Ungaria, meci contând pentru Grupa 3 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 21:45, pe Merkur-Spiel Arena din Dusseldorf, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Germania şi Ungaria, două echipe naţionale care au participat în această vară la Euro 2024, se confruntă într-una dintre cele mai interesante partide ale zilei, în grupa din care mai fac parte Olanda şi Bosnia-Herţegovina.

Germania a ajuns până în sferturile de finală la turneul final european pe care l-a şi organizat, unde a fost eliminată de Spania, 1-2 după prelungiri (a fost 1-1 după 90 de minute); până atunci a câştigat Grupa A, după 5-1 cu Scoţia, 2-0 cu Ungaria şi 1-1 cu Elveţia, iar în optimile de finală a trecut de Danemarca, scor 2-0.

Julian Nagelsmann a rămas selecţioner al germanilor şi va aborda Liga Naţiunilor cu un lot întinerit după retragerea unor veterani precum Toni Kroos, Manuel Neuer, Thomas Muller şi Ilkay Gundogan.

Germania, locul 13 în clasamentul FIFA, a suferit utimul eşec oficial pe teren propriu, în afara unei competiţii majore, chiar cu Ungaria, în Nations League, scor 0-1 pe 23 septembrie 2022.

Germania a rămas în Liga A din Liga Naţiunilor după ce în campania precedentă a terminat pe locul 3 în grupă, sub Italia şi Ungaria, dar peste Anglia.

Ungaria n-a reuşit să acceadă în faza eliminatorie la Euro 2024, după ce a terminat pe locul 3 în Grupa A, în care a înregistrat o victorie, 1-0 cu Scoţia, şi două înfrângeri, 1-3 cu Elveţia şi 0-2 cu Germania.

Marco Rossi a rămas selecţioner al maghiarilor şi mizează în continuarea pe Dominik Szoboszlai, starul lui Liverpool, chiar dacă  a decis să convoace în premieră cinci fotbalişti: Balazs Toth, Bence Gergenyi, Gabor Vas, Antal Yaakobishvili şi Tamas Nikitscher.

Ungaria, locul 31 în clasamentul FIFA, a reuşit un egal pe teren propriu, scor 1-1, şi a învins-o în deplasare, cu 1-0, pe Germania, în ediţia precedentă din Liga Naţiunilor, şi a rămas în Liga A după ce a terminat pe locul al doilea în grupă, sub Italia, dar peste Germania şi Anglia.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară pe 19 iunie 2024, în Grupa A de la Euro 2024, când Germania s-a impus în partida cu Ungaria, scor 2-0, după golurile marcate de Musiala (22) şi Gundogan (67); bilanţul all-time este de partea nemşilor, cu 14-12 la victorii şi alte 12 remize în disputele cu maghiarii.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Germania – Ungaria.

Germania – Ungaria 1
Cotă 1,30

INTERVIURILE HotNews.ro