Sari direct la conținut

Nations League: Portugalia vs Croaţia – Duelul marilor dezamăgiri de la Euro 2024

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Portugalia – Croaţia, meci contând pentru Grupa 1 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, joi, 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Estadio da Luz din Lisabona, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 2.

Portugalia şi Croaţia, două echipe care au dezamăgit la Euro 2024, se întâlnesc în derby-ul unei grupe din care mai fac parte Scoţia şi Polonia.

Portugalia a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului European din Germania, unde a fost eliminată de Franţa, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-5 după executarea loviturilor de departajare.

Până aici, reprezentativa condusă de Roberto Martinez câştigase Grupa F după 2-1 cu Cehia, 3-0 cu Turcia şi 0-2 cu Georgia, şi a trecut în optimile de finală Slovenia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-0 după executarea loviturilor de departajare.

De remarcat că lusitanii, care ocupă locul 8 în clasamentul FIFA, nu au marcat deloc în ultimele trei partide, dintre care două au avut şi prelungiri (120 de minute)!

Cristiano Ronaldo este prezent în continuare la echipa naţională, însă Pepe, cel mai în vârstă fotbalist de la Euro 2024, s-a retras din activitate.

Croaţia a fost eliminată la Euro 2024 încă din faza grupelor, după 0-3 cu Spania, 2-2 cu Albania şi 1-1 cu Italia.

Reprezentativa condusă de Zlatko Dalic este pe locul 12 în clasamentul FIFA şi a ajuns până în finala ediţiei precedente din Nations League, pierdută dramatic în faţa Spaniei, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-5 după executarea loviturilor de departajare.

După turneul final continental, Marcelo Brozovic şi Domagoj Vida s-au retras de la echipa naţională, dar veteranul Luka Modric, Balonul de Aur din 2018, este în continuare prezent în lot şi, cel mai probabil, va juca în meciul cu Portugalia.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară înainte de Euro 2024, într-o partidă amicală, în care Croaţia s-a impus în deplasare cu Portugalia, scor 2-1 (este singurul succes al dalmaţilor în faţa lusitanilor în opt partide directe, pe lângă o remiză şi şase eşecuri).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Portugalia – Croaţia.

Portugalia – Croaţia 1
Cotă 1,55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro