Sari direct la conținut

Nations League: Serbia vs Spania – Un nou record vizat de Luis de la Fuente

HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Serbia – Spania, meci contând pentru Grupa 4 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, joi, 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Stadion Rajko Mitic (Marakana) din Belgrad, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Serbia, una din marile dezamăgiri de la Euro 2024, şi Spania, noua campioană continentală, se întâlnesc într-o partidă dintr-o grupă din care mai fac parte Danemarca şi Elveţia.

Serbia a fost eliminată la Euro 2024 încă din faza grupelor, după 0-1 cu Anglia, 1-1 cu Slovenia şi 0-0 cu Danemarca.

Reprezentativa condusă de Dragan Stojkovic, locul 32 în clasamentul FIFA, este o nou promovată în Liga A din Nations League, după ce la ediţia precedentă a câştigat Grupa 4 din Liga B.

După turneul final continental, sârbii i-au pierdut pe Darko Lazovic şi Dusan Tadic, care s-au retras de la echipa naţională.

Spania a devenit campioană europeană în Germania, după 2-1 în finala cu Anglia (a ajuns în ultimul act al competiţiei după ce a terminat pe locul 1 în Grupa B, 3-0 cu Croaţia 3-0, 1-0 cu Italia şi 1-0 cu Albania; în optimile de finală a trecut de Georgia, 4-1, în sferturile de finală a eliminat-o pe Germania, 1-1 după 90 de minute, 2-1 după 120 de minute, iar în semifinale, pe Franţa, 2-1.

Reprezentativa condusă de Luis de la Fuente, locul 3 în ierarhia FIFA, este câştigătoarea ultimei ediţii din Nations League, după o finală cu Croaţia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după executarea loviturilor de departajare.

De menţionat că Luis de la Fuente vizează un nou record, a 14-a victorie oficială la rând pe banca tehnică a Spaniei, cu care l-ar egala pe Vicente del Bosque!

Cele două echipe naţionale s-au întâlnit o singură dată în istorie, într-o partidă amicală disputată în 2012, când Spania s-a impus pe teren propriu cu Serbia, scor 2-0 (palmaresul Iugoslaviei cu Spania este de cinci succese, şapte remize şi zece înfrângeri). 

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Serbia – Spania.

Serbia – Spania 2
Cotă 1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
INTERVIURILE HotNews.ro