Sari direct la conținut

Nations League: Spania vs Serbia – Miza pe campioana Europei

Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Minge de fotbal, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Spania – Serbia, meci contând pentru Grupa 4 a Ligii A din Liga Naţiunilor, este programat, marţi, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Estadio El Arcangel din Cordoba, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2 şi Prima Sport 1.

Spania (şapte puncte), câştigătoarea Euro 2024 şi deţinătoare a trofeului Nations League, are prima şansă în partida cu Serbia (patru puncte), una din marile dezamăgiri ale turneului final continental din vară, şi Spania, într-o grupă din care mai fac parte Danemarca (şase puncte) şi Elveţia (zero puncte).

Spania a început actuala ediţie din Liga Naţiunilor cu o remiză în Serbia, scor 0-0, după care s-a impus în Elveţia, scor 4-1 – partide disputate în luna septembrie, pentru ca pe 12 octombrie 2024 să câştige cu Danemarca, pe teren propriu, scor 1-0.

Spania a devenit campioană europeană în Germania, după 2-1 în finala cu Anglia (a ajuns în ultimul act de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 1 în Grupa B, 3-0 cu Croaţia 3-0, 1-0 cu Italia şi 1-0 cu Albania; în optimile de finală a trecut de Georgia, 4-1, în sferturile de finală a eliminat-o pe Germania, 1-1 după 90 de minute, 2-1 după 120 de minute, iar în semifinale, pe Franţa, 2-1).

De menţionat că Spania este neînvinsă de la acel 0-1 cu Columbia, de la Londra, din luna martie, şi a ajuns la 13 partide la rând fără eşec, interval în care a înregistrat 11 victorii şi două remize! 

Reprezentativa condusă de Luis de la Fuente este câştigătoarea ultimei ediţii din Nations League, după o finală cu Croaţia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 după executarea loviturilor de departajare.

Serbia a acumulat un singur punct în meciurile din luna septembrie, 0-0 acasă cu Spania şi 0-2 în deplasare cu Danemarca, pentru ca primul succes să vină pe 12 octombrie 2024, pe teren propriu, cu Elveţia, scor 2-0.

Serbia a fost eliminată la Euro 2024 încă din faza grupelor, după 0-1 cu Anglia, 1-1 cu Slovenia şi 0-0 cu Danemarca.

Atenţie, Serbia a reuşit cu Elveţia (scor 2-0) să pună capăt unei serii de cinci meciuri fără victorie, perioadă în care a bifat trei remize şi două înfrângeri!

Reprezentativa condusă de Dragan Stojkovic este o nou promovată în Liga A din Nations League, după ce la ediţia precedentă a câştigat Grupa 4 din Liga B (din care au mai făcut parte Norvegia, Slovenia şi Suedia).

În afară de partida din tur (Serbia – Spania 0-0 pe 5 septembrie 2024), cele două echipe naţionale s-au întâlnit ultima oară într-o partidă amicală disputată în 2012, când Spania s-a impus pe teren propriu cu Serbia, scor 2-0. 

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Spania – Serbia.

Spania – Serbia 1
Cotă 1,40

INTERVIURILE HotNews.ro