Sari direct la conținut

Încă o amânare pentru capsula Boeing Starliner – Problemele tehnice nu se mai termină

HotNews.ro
Boeing Starliner, Foto: Shutterstock
Boeing Starliner, Foto: Shutterstock

Lansarea primului zbor Starliner cu echipaj uman al Boeing către Stația Spațială Internațională (ISS) ar fi trebuit să aibă loc în luna iulie, după mai multe amânări, dar nu va fi nici acum și nu se știe când va putea fi efectuat. Boeing a descoperit din nou probleme tehnice la capsulă.

Una dintre problemele tehnice descoperite este la sistemul de parașute folosite pentru revenirea în siguranță la sol, iar alta este la benzile care înconjoară și susțin cablurile din interiorul capsulei. Aceste benzi, în unele cazuri, ar putea fi inflamabile.

NASA are mare nevoie de o capsulă de rezervă pentru a transporta astronauți la SSI, în afară de capsulele SpaceX care au funcționat excelent. Boeing ar fi trebuit să fie acea soluție, dar problemele tehnice au fost numeroase.

După eșecuri și amânări, compania a reușit în cele din urmă să ajungă pentru prima dată pe ISS în mai 2022 – fără echipaj la bord.

Pe 21 iulie ar fi trebuit să aibă loc primul zbor cu echipaj uman pentru capsula de la Boeing, către SSI – doi astronauți erau pregătiți: Suni Williams și Butch Wilmore.

Boeing lucrează la remedierea problemelor, dar va dura totul câteva luni. Nu a fost dat un nou termen pentru lansare.

Surse: space.com, New York Times

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro