Sari direct la conținut

Începe modernizarea rețelei electrice din județul Ilfov / Cât vor dura lucrările

HotNews.ro
Lucrări la rețeaua electrică, Foto: Andrey Burmakin | Dreamstime.com
Lucrări la rețeaua electrică, Foto: Andrey Burmakin | Dreamstime.com

Compania de distribuție a energiei electrice din grupul PPC va începe lucrări de modernizare a rețelei electrice în valoare de 162 de milioane de lei în Ilfov, zona localității Balotești, zonă care s-a dezvoltat masiv în ultima perioadă. Ilfov este și județul cu cei mai mulți prosumatori din țară. Lucrările sunt estimate să dureze trei ani și jumătate de la semnarea contractului.

Compania Rețele Electrice Muntenia, parte a grupului PPC în România, a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice, o procedură de achiziție de lucrări pentru modernizarea mai multor linii de medie tensiune din zona localității Balotești, județul Ilfov, în valoare de peste 162 de milioane de lei.

Proiectul vizează linii aeriene de 20 kV si 0,4 kV în ce mai mare parte localizate în zona Balotești, dar și Snagov, Periș, Corbeanca și Otopeni. Lucrările vor consta în modernizarea rețelei de medie tensiune (20kV) prin trecerea acesteia în subteran, fiind înlocuită și reconfigurată rețeaua pe o lungime de 113 km, în perimetrul Balotești, Săftica, Măgura, Ghermănești, zona institutului Ana Aslan.

Beneficiari ai acestui proiect vor fi 15.000 de clienți, persoane fizice și juridice.

„Proiectul vizează zona Balotești, Ilfov, care s-a dezvoltat agresiv în ultimii ani atât în sectorul rezidențial, cât și în cel de business. Clienții din această zonă au medii de consum de energie electrică mult peste media țării; mulți dintre aceștia sunt prosumatori”, a afirmat Mihai Pește, directorul general al companiei de distribuție.

  • „Rețeaua de distribuție din această zonă a fost dezvoltată în urmă cu câteva zeci de ani, când Ilfov era Sector Agricol.
  • În momentul de față, când Ilfov este o zonă metropolitană cu o dezvoltare foarte puternică, galopantă în ultimii 15 ani, rețeaua de distribuție din unele zone, așa cum este și Balotești, nu mai corespunde actualelor nevoi de consum și distribuție, prin urmare este nevoie să îi creștem capacitatea atât pentru consum, cât și pentru producție de energie electrică.
  • Cea mai mare parte a lucrărilor vor consta în construirea unei rețele de distribuție reziliente, care poate suporta fără probleme nevoia de consum și dezvoltare a zonei, prin realizarea de rețele subterane, complet protejate și automatizate.
  • Tranziția energetică presupune rețele inteligente și reziliente, iar în județul Ilfov, unde avem consumuri specifice de energie mari și unde este cea mai mare densitate de prosumatori din țară și cu cea mai mare putere instalată, este esențial să gestionăm o rețea de distribuție robustă și eficientă care să ofere clienților noștri o calitate ridicată a serviciului de distribuție atât din punct de vedere tehnic, cât și comercial”, a declarat Mihai Pește, director general al companiilor Rețele Electrice.

În cadrul aceluiași proiect vor fi instalate 89 de posturi de transformare noi și vor fi modernizate 40 de posturi de transformare existente.

Totodată, vor fi puse în funcțiune secțiuni noi de rețea de joasă tensiune în lungime de 26 de kilometri, care vor deservi în special clienții casnici.

Proiectul are o valoare totală de 167 milioane de lei (fără TVA) și este co-finanțat prin Fondul pentru Modernizare cu o valoare maximă de 131,8 milioane de lei.

Termenul de depunere a ofertelor este 16 iulie 2024, iar lucrările vor avea o durată de 44 de luni de la încheierea contractului.

Reamintim că grupul elen PPC a cumpărat anul trecut operațiunile Enel România.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro