Sari direct la conținut

Nicuşor Dan: Îmi doresc ca PNL să facă parte din majoritatea din Consiliul General / Negocierile după „o clarificare la nivel naţional a partidelor”

HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă, joi seară, la Digi 23, că în viitorul mandat îşi doreşte ca PNL să facă parte din majoritatea care se va constitui în cadrul Consiiliului General. El a precizat că nu a început discuţiile cu partidele care au obţinut consilieri, pentru că aşteaptă clarificarea poziţiilor la nivel naţional, liderii din Bucureşti urmând a se alinia acestor politici, potrivit News.ro.
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Nicușor Dan, Foto: Inquam Photos / Saul Pop

„Îmi doresc ca PNL să facă parte din majoritatea din Consiliul General”, afirmat, joi seară, la Digii 24, Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că a fost susţinut de Alianţa Dreaptă Unită, care are 17 mandate, dar şi de REPER, care are patru mandate.

„Ei, împreună, fac 21. Majoritatea este de 28, sunt şapte mandate la PNL, deci 21 plus şapte fac 28. Asta este majoritatea pe care mi-o doresc”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că, ”din motive logistice”, întrucât tot timpul cineva lipseşte, pentru a asigura majoritatea va mai fi nevoie de cooptarea unui partid.

„O să vedem, deci, dar nu n-am început aceste discuţii pentru că aştept o clarificare la nivel naţional a partidelor (…) Liderii locali pe Bucureşti se aliniază pe politicile naţionale. Politicile naţionale nu sunt încă clarificate şi atunci n-am început discuţiile”, a precizat primarul general.

Acesta a explicat că nu este nevoie să se grăbească, noul mandat urmând să înceapă în a doua parte a anului.

Întrebat dacă e posibil ca PSD să facă parte din această majoritate, Nicuşor Dan a afirmat: „E puţin probabil în momentul acesta (…) pentru că tot timpul trebuie să te uiţi la oamenii care te-au votat. Oamenii care m-au votat şi acum 4 ani şi cei care m-au votat acum sunt în general, în marea lor majoritate, sunt oameni de dreapta”.

Primarul general a anunţat că se va întâlni, în perioada următoare, cu noul preşedinte al USR, Elena Lasconi, întrucât nu se cunosc personal şi doreşte să discute despre colaborarea pentru Bucureşti şi intenţiile acesteia pentru partid şi următoarele campanii electorale.

Actualul primar al Capitalei Nicuşor Dan a obţinut un nou mandat cu 47,94 la sută din voturile valabil exprimate, arată rezultatele publicate, joi, de Biroul Electoral Central.

Totodată, în Consiliul General al municipiului Bucureşti (CGMB), Alianţa Dreapta Unită a obţinut 17 mandate, PSD – 16, PNL – 7, PUSL – 6, AUR – 5, Partidul Reînnoim Proiectul European al României – 4.

INTERVIURILE HotNews.ro