Sari direct la conținut

Nou incident feroviar la Roșiori – O locomotivă CFR Călători a lovit locomotiva unei companii de transport marfă

HotNews.ro
Linii de cale ferata, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Linii de cale ferata, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Un nou incident feroviar s-a petrecut la Roșiori, pe magistrala 100. Miercuri dimineață o locomotivă CFR Călători a lovit la manevră lo comotiva unei companii private de transport de marfă, scrie publicația Club Feroviar. CFR Călători a dat un comunicat în care a confirmat că s-a produs o tamponare.

Locomotiva EA 482 a SNTFC CFR Călători a tamponat violent locomotiva DA 1626 a Cargo Trans Vagon, care era remizată. În urma impactului, locomotiva CTV a deraiat de un boghiu peste opritorul fix, scrie publicația.

„La ora 10,55 o locomotivă a SNTFC CFR Călători, EA 482, a ieșit de la linia 3 a stației Roșiori Nord la linia 1, la manevră, pentru a prelua un tren de călători. În cursul acestei manevre a lovit locomotiva DA a Cargo Trans Vagon”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Laurențiu Dumitru.

El a precizat că investigația va fi făcută de administratorul infrastructurii și, în funcție de cele constatate, va interveni sau nu și AGIFER. „Dacă este vorba de o încălcare clară de reglementări, nu avem noi ce îmbunătățiri să aducem”, a mai spus Laurențiu Dumitru.

UPDATE CFR Călători a confirmat incidentul, într-un comunicat de presă remis la 13.05

Ce spune CFR Călători

Referitor la incidentul feroviar produs astăzi – 5 iulie 2023, în stația Roșiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorități legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă.

Din primele informații, pot fi precizate următoarele

La manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie și deraierea a 3 osii.

În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit.

Circulația trenurilor în zonă nu este afectată.

Un accident și în martie

Acum mai bine de trei luni, tot la Roșiori, pe 13 martie locomotiva trenului IR 1822 a depășit, cu o viteză de aproximativ 50 km/oră semnalul de intrare în stație, aflat pe culoarea roșie. Instalația autostop din cale a frânat trenul de călători, însă era prea târziu, pentru că a lovit cu o viteză de aproximativ 40 km/oră trenul 50514 aparținând DB Cargo Romania SRL, având la tracțiune locomotiva LEMA 031, care se afla pe linia 5 a stației CF Roșiori Nord. Ca urmare a coliziunii, marfarul a fost împins pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În urma impactului, două vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat și s-au răsturnat. Trenul DB avea 26 de vagoane platformă și transporta autoturisme de la Ford Craiova către Palas Constanța.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro