Sari direct la conținut

Novak Djokovic face orice pentru aurul olimpic – Decizia radicală luată după retragerea de la Roland Garros 2024

HotNews.ro
Novak Djokovic, Foto: David GRAY / AFP / Profimedia
Novak Djokovic, Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros înaintea meciului din sferturi și va pierde primul loc în clasamentul ATP, iar sârbul a fost nevoit să ia o decizie care va schimba modul în care va arăta programul său din următoarea perioadă.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS. O legendă a tenisului le dă speranțe românilor în privința viitorului Simonei Halep și oferă două exemple, dar și un avertisment: „Nu va fi ușor”

Novak Djokovic, operat la genunchi – Sârbul va rata Wimbledon, dar speră să fie prezent la JO 2024

Djokovic a suferit o leziune la meniscul medial al genunchiului drept în cursul meciului câştigat luni în cinci seturi în faţa argentinianului Francisco Cerundolo, iar miercuri a decis să se opereze la Paris, informează L’Equipe.

Sârbul a dat anterior dovadă de reticenţă în privinţa intervenţiilor chirurgicale, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a decis să se opereze la cot după doi ani de reflecţie şi ezitare, reaminteşte cotidianul francez.

De această dată însă, el s-a hotărât rapid să se opereze, la doar două zile de la accidentarea sa, într-o clinică pariziană, cu speranţa că se va reface la timp pentru a participa la Jocurile Olimpice, unul dintre principalele sale obiective din acest sezon.

„Nole” va avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de convalescenţă, astfel că va fi obligat să sară peste turneul de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie), conform sursei citate.

Pe altă parte, în funcţie de reacţia genunchiului său la această intervenţie, participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris (27 iulie – 4 august) nu ar fi pusă în discuţie, ceea ce explică decizia sa rapidă de a se opera, susţinută de motivaţia de a încerca să obţină aurul olimpic, singurul care lipseşte din impresionantul său palmares, scrie Agerpres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro