Sari direct la conținut

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros 2024 – Sârbul va pierde și locul 1 ATP

HotNews.ro
Novak Djokovic, Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia
Novak Djokovic, Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak Djokovic a anunțat în cursul zilei de marți că se va retrage de la Roland Garros, din cauza unor probleme medicale la genunchi.

>> CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS Lidera mondială care „omoară” spectacolul la Roland Garros

Novak Djokovic nu va mai juca la Roland Garros după duelul cu Francisco Cerundolo

Novak Djokovic a reușit luni o calificare spectaculoasă în sferturi la Roland Garros, după ce l-a învins în cinci seturi pe argentinianul Francisco Cerundolo, scor 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3, însă uzura și problemele medicale și-au spus cuvântul.

Sârbul a fost supus marți mai multor investigații medicale după ce a acuzat probleme la genunchi și în cele din urmă a luat decizia de a se retrage.

Vorbim despre un verdict dur al medicilor: menisc medial rupt la genunchiul drept, afecțiune descoperită după efectuarea unui RMN în cursul zilei de marți.

Ca urmare a acestei decizii, Djokovic va pierde și poziția de lider ATP, care îi revine italianului Jannik Sinner.

Nole a pierdut 1.600 dintre cele 2.000 obținute anul trecut (era campion en-titre), iar acum mai are 8.360 în ierarhia ATP.

Calificat în semifinale la Roland Garros, Jannik Sinner are deja 9.525 puncte. Italianul poate ajunge la 10.025 (dacă se califică în finală) sau 10.725 (dacă va cuceri primul său titlu la Paris).

Mai mult decât atât, Casper Ruud va merge automat în faza semifinalelor la Roland Garros, acolo unde va întâlni câștigătorul duelului dintre Alexander Zverev (4) și Alex De Minaur (11).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro