Sari direct la conținut

Nutriție și sănătate: O ceașcă de cafea face minuni, inclusiv protecție la Covid-19

HotNews.ro
Nutriție și sănătate: O ceașcă de cafea face minuni, inclusiv protecție la Covid-19

​O descoperire interesantă, păcat că n-a venit de anul trecut: o ceașcă cu cafea nu numai că te pune în funcțiune și în mișcare, dar te mai și apără de Covid- 19. Cel puțin, așa spune un studiu efectuat la Northwestern University, Chicago, publicat în revista Nutrients și citat de HealthShots.

Știrea se adresează iubitorilor și abstinenților de la cafea deopotrivă. Efectuat pe grupuri-test din SUA, studiul spune că o ceașcă sau mai multe de cafea băute zilnic sunt asociate cu o reducere cu 10% a riscului de infectare cu coronavirus.

Acest rezultat se datorează faptului că băutura cea mai consumată din lume are efecte pozitive asupra unor biomarkeri inflamatori ca CRP, interleukina- 6 (IL-6) și factorul de necroză tumorală (TNF-alfa). Elementul important este că acești biomarkeri sunt legați și cu severitatea și mortalitatea Covid- 19. Mai mult, consumul de cafea este asociat și cu risc mai scăzut de pneumonie la populația vârstnică.

Nu numai cafea – sunt și alimente care trebuie incluse în dietă (sau reduse) pentru a combate coronavirusul. Cercetătorii spun că mai multe legume și mai puțină carne procesată pot îmbunătăți imunitatea organismului.

Revenind la cafea, trebuie amintit că moderația rămâne un element-cheie. Doctorii spun că nu trebuie depășite 3-4 cești pe zi (350-450 ml). Altfel, pot să apară deshidratare (este un diuretic), reflux gastric, probleme cu somnul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro