Sari direct la conținut

O mare galerie a fotbalului are emoții în fața „Zidului Galben” al suporterilor români

HotNews.ro
„Aveți un avantaj la fani”, le-a spus un reporter olandez echipei de jurnaliști Golazo.ro aflată în Germania. „Ai noștri sunt minunați pe stradă. Ai voștri sunt foarte buni și pe stradă, dar mai ales pe stadion”, a completat el.
Galeria echipei naționale de fotbal a României la Euro 2024. Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin
Galeria echipei naționale de fotbal a României la Euro 2024. Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Jurnaliștii olandezi le reproșează internaționalilor și selecționerului Ronald Koeman că nu le mulțumesc suficient propriilor suporteri. „Tricolorii” nu ratează nicio ocazie să le mulțumească fanilor. 

Urmează marea provocare a optimilor de finală. Cu Olanda, marți, la Munchen. Nu doar pe teren, ci și în afara lui. 

„Zidul Galben”, fantasticii noștri fani, vor avea în față „Legiunea Portocalie”, altă galerie care a impresionat la acest turneu final. Marșul suporterilor batavi e urmărit în toată lumea, dansul lor în timpul marșului, acea legănare laterală a întregii coloane, a devenit viral pe rețelele sociale. 

Și totuși, un jurnalist olandez le-a spus reporterilor români în Germania că „fanii români au ceva în plus în interiorul arenelor”. 

„Ai noștri fac spectacol pe stradă, acolo sunt minunați. Pe stadion însă, nu îi aud cântând la fel de tare. Împotriva Austriei, i-am simțit în tribune doar pe austrieci”. 

Același ziarist crede că „la suporteri, aveți un avantaj. Ai voștri sunt foarte buni și pe stradă, dar mai ales pe stadion. Acolo își susțin cel mai mult și mai puternic jucătorii”. 

Aceeași convingere au avut-o și slovacii. După meciul de miercuri, de la Frankfurt, un reporter din Bratislava le-a spus jurnaliștilor Golazo înaintea conferinței de presă: „Nu știu unde se va opri echipa voastră la Euro, însă fanii români au câștigat deja competiția”. 

Citește mai multe detalii pe Golazo.ro

INTERVIURILE HotNews.ro