O reteta aromata: rosii umplute cu mozzarella si busuioc
Cand sa mananci rosii, daca nu vara? Sunt ieftine, sanatoase si gustoase. Daca vrei sa incerci si altceva in afara de traditionala salata de rosii, iti recomandam rosii umplute cu mozzarella si busuioc. Se prepara rapid, doar sa fii atent/a cand golesti rosiile de continut. In rest, bucura-te de o mancare usoara, de vara.
Ingrediente:
Vinaigrette:
1 ceasca cu frunze de busuioc proaspat
½ ceasca de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
1 lingura de otet de vin
1 lingura de mustar Dijon
Salata:
6 rosii de marime potrivita, cu codite
200-300 g branza mozzarella, taiata cubulete
o lingura si jumatate de frunze de busuioc tocate
6 frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare – sos:
Baga toate ingredientele la blender pana cand busuiocul este tocat foarte fin, iar sosul este destul de gros. Adauga sare si piper dupa gust.
Se poate face cu 6 ore inainte. Se acopera si se da la rece.
Rosiile:
Se taie cate o felie din fiecare rosie. Se baga tomatele intr-un vas cu apa fierbinte timp de o jumatate de minut, apoi se scot pe o farfurie. Se curata de piele si de seminte.
Amesteca apoi, intr-un vas, cubuletele de mozzarella cu frunzele de busuioc si apuca-te sa umpli rosiile cu ele.
Ca si la sos, operatiunea poate fi facuta cu doua ore inainte sa fie servite. Rosiile se tin la frigider si se scot cu putin timp inainte de a fi puse pe masa. Se pune cate o rosie pe farfurie si se toarna sosul in 6 pahare/cescute, care se aseaza langa fiecare rosie. Pentru ornament, foloseste o frunza de busuioc.
Sursa: epicurious.com