Sari direct la conținut

O știre scurtă care-i va bucura pe unii și-i va întrista pe alții: vinul roșu te păzește de coronavirus, nu berea (studiu științific)

HotNews.ro
Vin rosu si branza, Foto: redwinelovers.com
Vin rosu si branza, Foto: redwinelovers.com

O nouă cercetare a ajuns la concluzia că vinul roșu este o pavăză bună în fața lui Covid-19. Oamenii care beau mai mult de cinci pahare pe săptămână au un risc cu 17% mai mic de infectare cu coronavirusul, scrie Daily Mail.

Experții cred că efectul benefic se datorează polifenolului conținut de vin, care inhibă efectul virusurilor care cauzează gripa și alte infecții ale tractului respirator.

Băutorii de vin alb care consumă de la unul la patru pahare pe săptămână au un risc cu 8% mai mic de a se infecta cu virusul, în comparație cu cei care nu beau.

Iar cei care beau bere sau cidru au un risc cu 28% mai mare de a se îmbolnăvi de Covid, indiferent de cât beau.

Baza britanică de date UK Biobank a fost analizată la spitalul Kangning din Shenezn, China.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro