Sari direct la conținut

Obiectivele ESG: Tot mai multe companii includ indicatori privind îndeplinirea acestora în pachetele de remunerare a managementului

PwC România
Monica Movileanu, Cristina Angheluță, Foto: PwC România
Monica Movileanu, Cristina Angheluță, Foto: PwC România

​​Tot mai multe companii încep să includă în pachetele de remunerare a directorilor indicatori privind îndeplinirea obiectivelor de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG). Tonul este dat de companiile listate la bursă. Astfel, aproape jumătate (45%) dintre cele mai mari 100 de corporații incluse în indicele FTSE 100 al Bursei din Londra au anunțat că își vor plăti directorii în funcție de câte obiective ESG vor îndeplini, indiferent dacă este vorba de reducerea emisiilor, bunăstarea clienților sau diversitatea forței de muncă, arată raportul PwC ”Paying well by paying for good”. Companiile din SUA urmează același trend. Nume mari, precum Apple, McDonald’s, Rio Tinto, Royal Dutch Shell și Unilever, au anunțat că includ obiective ESG în plata executivilor.

De exemplu, Apple a introdus un indicator în bonusurile directorilor, ajustându-le cu până la 10% pe baza performanței privind îndeplinirea „valorilor Apple”, ce țin de accesibilitate, educație, mediu, diversitate și incluziune și confidențialitate. Rio Tinto, cu sediul în Melbourne, a anunțat recent realinierea planului său de stimulare pe termen scurt (STIP) prin reducerea componentei de performanță individuală la 15% de la 30% și alocarea celor 15% către rezultate din ESG.

Cum sunt recompensate obiectivele ESG

Performanța ESG era recompensată și până în prezent, dar erau luate în considerare performanța legată de risc, siguranță sau angajați. În prezent, există o nouă categorie de obiective centrată pe mediu, societate și comunități.

Citiți continuarea articolului pe blogul PwC România aici

Articol semnat de Monica Movileanu, Partener, Lider ESG și Cristina Angheluță, Senior Manager, ESG

Articol susținut de PwC România

ARHIVĂ COMENTARII