Sari direct la conținut

Olanda-România la Euro 2024. Reacție categorică din echipa olandeză înainte de meci : „Nu sunt prost. Dacă vom continua în același mod, nu mai avem nicio treabă aici”

HotNews.ro
Olanda-România la Euro 2024. Reacție categorică din echipa olandeză înainte de meci : „Nu sunt prost. Dacă vom continua în același mod, nu mai avem nicio treabă aici”
Virgil Van Dijk/Profimedia

Căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, a avertizat vineri că echipa sa trebuie să facă îmbunătățiri majore, în caz contrar riscând să părăsească Campionatul European din Germania, sugerând că este posibil să-și fi supraestimat propriile calități, scrie agenția de presă Reuters. Meciul Olanda-România are loc marți, 2 iulie, de la ora 19.00.

Olandezii au fost aspru criticați după ce au pierdut marți cu 3-2 în fața Austriei la Berlin, ceea ce i-a lăsat pe locul trei în grupă. Cu toate acestea, olandezii s-au calificat în optimi ca una dintre cele mai bune clasate pe locul al treilea.

„Pot înțelege complet criticile”, a declarat Van Dijk la conferința de presă de vineri.

„Nu sunt prost, știu, de asemenea, că pot face mai bine și că ar trebui să fie mai bine, și asta este ceea ce lucrez. Nu am jucat cel mai bun meci al meu împotriva Austriei. Mă afectează, cred, de asemenea, că lucrurile în general pot și ar trebui să fie mai bune. Toată echipa nu a alergat, dar eu mă uit în primul rând la mine. Aș fi putut să aduc mult mai mult”.

Naționala batavă a avut liber joi, dar a revenit la muncă vineri pentru a pregăti următorul meci cu România, marți, la Munchen.

„Poate că ne supraestimăm”, a spus Van Dijk.

„A trebuit să spunem multe și să analizăm multe. Lucrurile au mers complet prost împotriva Austriei. A fost foarte rău. Am vorbit despre multe aspecte, acum trebuie să le arătăm. Nu tactica a fost cea care a mers prost. A fost în principal dorința de a câștiga, de a câștiga a doua minge. Nu trebuie să vorbești despre asta cu antrenorii, jucătorii trebuie să facă asta între ei. Deci, am vorbit despre asta… și cu cuvinte dure”.

„Ni s-au deschis ochii”

Dar el a spus că nu era nevoie să intre în panică după o performanță slabă.

„A fost mai degrabă un moment care ne-a deschis ochii, dar dacă vom continua în același mod, nu mai avem nicio treabă aici”, a spus Van Dijk.

„Acest lucru trebuie să se schimbe rapid, altfel vom sta acasă și ne vom gândi la ce ar fi putut fi. Nu ne dorim asta”.

Olandezii ar fi putut fi juca împotriva Angliei în ultimele 16 dacă rezultatele din ultima zi a meciurilor din grupă de miercuri s-ar fi dovedit a fi altele. 

Dar Van Dijk a spus că nu vor fi subestimați următorii lor adversari.

„Suntem umili și nu ne uităm mai departe de următorul meci. Nu vom subestima pe nimeni, trebuie să fim concentrați pe treaba noastră de marți”, a adăugat el.

INTERVIURILE HotNews.ro