Sari direct la conținut

Olandezul care a sfidat „zidul galben” la meciul din „optimi” explică de ce a sărbătorit golul în fața fanilor români. A luat galben pentru gestul său

HotNews.ro
Donyell Malen sărbătorind al treilea gol al Olandei. Foto: Profimedia
Donyell Malen sărbătorind al treilea gol al Olandei. Foto: Profimedia

Donyell Malen, olandezul care a înscris două dintre cele trei goluri date României în meciul din „optimi” a încasat un galben după ultima sa reușită, pentru că a sărbătorit în dreptul galeriei noastre. „Nici n-am realizat că mă duc în partea lor”, a explicat el după meci, citat de site-ul olandez de sport voetbalprimeur.nl

Donyell Malen (25 de ani), atacantul Borussiei Dortmund, nu a fost titular, a intrat la sfârșitul primei reprize a meciului cu România, când l-a înlocuit pe Steven Bergwijn. 

Introducerea lui pe teren a fost însă una dintre cele mai inspirate decizii ale lui Ronald Koeman, pentru că Malen a cimentat avantajul olandezilor înscriind încă două goluri. 

Pentru mulți a fost și o surpriză faptul că Malen a început pe bancă, dar atacatorul însuși nu a acordat importanță acestui aspect, scrie site-ul olandez de sport. 

„Nu am fost cu adevărat preocupat de asta. Am văzut primul 11 și asta a fost. Pot să mă adaptez ușor. Urmăream meciul și simțeam că vreau să intru. Dar cred că și Steven Bergwijn a fost foarte bun în prima repriză, înainte să fie lovit la gleznă”, a spus Malen la conferința de după meci.

„Nu am făcut-o conștient”

Malen a primit și cartonaș galben, pentru „celebrare excesivă”, după ce a mers în secțiunea românilor din stadion pentru a sărbători golul din minutul 90+3. 

Întrebat de jurnaliștii olandezi de ce a făcut asta, atacantul a spus că nu și-a dat seama decât când a văzut pantofi aruncați pe teren din tribune. 

„Sărbătoream, dar nu am realizat că m-am dus în partea lor, nu am făcut-o conștient. Eram prins în moment. Eram atât de fericit, dar apoi am luat cartonaș galben și am văzut pantofi aruncați în teren. Am văzut primul pantof, era unul alb”, a spus, amuzat, Donyell Malen. Este vorba însă de un pantof care era deja pe teren în momentul în care Malen a înscris golul.

Olanda s-a calificat marți în sferturile Euro 2024, după ce a învins România cu 3-0, și va juca împotriva Turciei pentru un loc în semifinală. 

Partida de ieri a început absolut surprinzător, cu o echipă a României care s-a năpustit spre careul advers și, minute bune, i-a fixat pe olandezi în propriul teren. Apoi, însă, a început contraofensiva Olandei, care s-a impus categoric și și-a creat nenumărate ocazii la poarta noastră.

Din Germania, Gică Hagi i-a lăudat pe „tricolori”: „Sunt mândru, au intrat în istorie!”, a spus el pentru Pro TV.

Gakpo, autorul primului gol: „România a fost o echipă dificilă, cu câteva pătrunderi periculoase, dar ne-am descurcat foarte bine ca echipă. A fost un meci bun, cu goluri bune și fotbal bun pe alocuri. Am simțit că suntem în control”.

Citește și: ”Am nevoie…” Mesajul enigmatic al lui Edi Iordănescu despre plecarea de la națională / Suporterii au refuzat să plece de pe stadion ca să stea cu jucătorii / ”Avem de învățat”, recunoaște Radu Drăgușin / Ce am greșit cu Olanda

INTERVIURILE HotNews.ro