Sari direct la conținut

Oleg Deripaska renunta la pachetul de actiuni Strabag

HotNews.ro

In cursul acestei saptamani, actionarii occidentali ai concernului de constructii Strabag vor semna cu Oleg Deripaska un acord prin care omul de afaceri rus va renunta la pachetul de 25% din actiunile companiei, a declarat pentru Vedomosti reprezentantul unuia dintre actionari – Raiffeisen Holding.

Serghei Babichenko, unul din purtatorii de cuvant al grupului Bazel, detinut de Deripaska, a confirmat informatia. Deripaska a obtinut posibilitatea de a-si rascumpara participatia pana la sfarsitul anului in curs. Dar, scrie Vedomosti, Deripaska – el a devenit coproprietar al Strabag in 2007 cu pretul unui credit de 500 milioane de dolari de la Deutsche Bank – are sanse foarte scazute sa faca rost de banii necesari.

Datoria totala a Bazel a atins deja 20 miliarde de dolari, Deripaska pierzand deja 9,99% din actiunile concernului german de constructii Hochtief si 20% din actiunile producatorului de componente auto, Magna. In prezent, el este obligat sa vanda pentru o suma mai degraba simbolica banca Soiuz.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro