OMV incepe activitati de explorare si productie in Slovacia
- Redactia Hotnews
Grupul petrolier OMV si compania slovaca de petrol si gaze naturale NAFTA a.s. au semnat un acord de parteneriat pe termen lung pentru a explora impreuna partea slovaca a bazinului Vienei. Licenta de explorare acopera o suprafata de aproximativ 1.400 kmp.
Lucrarile vor incepe in primele luni ale lui 2008, iar aceasta expansiune este in concordanta cu strategia de dezvoltare a OMV. se arata intr-un comunicat de presa al companiei austriece.
„Intrarea in Slovacia este in concordanta cu strategia noastra de dezvoltare si de consolidare a regiunilor cheie din Europa Centrala si de Est. Pentru OMV acesta este un pas normal, deoarece avem multi ani de experienta si expertiza in desfasurarea explorarilor in bazinul Vienei, in care sunt amplasate licentele slovace.
Consideram ca exista o posibilitatea ridicata de a face descoperiri in aceste zone de explorare si suntem incintati sa ne consolidam portofoliul de explorare”, a declarat Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv al OMV, responsabil pentru explorare si productie.
OMV si NAFTA vor fi operatori comuni, cu cite 50% din actiuni, pentru licentele slovace de explorare, ce sunt amplasate in unitatile geografice alpine calcaroase complexe ale bazinului Vienei, o treime din acesta aflindu-se in Slovacia.
Lucrarile sunt programate sa inceapa in ianuarie 2008. Pentru inceput se vor realiza studii geologice si seismice, sondele de explorare fiind programate pentru urmatorii doi ani.
OMV detine un portofoliu international echilibrat de explorare si productie in 21 tari, organizat in jurul a sase regiuni cheie – Europa Centrala si de Est, Africa de Nord, nord-vestul Europei, Orientul Mijlociu, Australia/Noua Zeelanda si Rusia/regiunea Marii Caspice. Volumul zilnic de productie al OMV este de aproximativ 320.000 barili/zi, iar la sfârsitul anului 2006 rezervele companiei au fost de aproximativ 1,3 miliarde barili.
In Romania, grupul austriac detine 51,01 la suta din actiunile Petrom, participatie preluata de la statul roman in anul 2004.