Sari direct la conținut

OMV Petrom vrea să preia trei companii din domeniul energiei regenerabile / Cine se află în spatele firmelor

HotNews.ro
energie regenerabila, Foto: Wikipedia
energie regenerabila, Foto: Wikipedia

OMV Petrom SA intenționează să preia companiile Intertrans Karla SRL, Bridgeconstruct SRL și ATS Energy SA, care își desfășoară activitatea în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile, a anunțat miercuri Consiliul Concurenței. Această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Grupul OMV Petrom își desfășoară activitatea în domeniul energiei, de la explorarea și producerea de țiței și gaze naturale, până la rafinarea și distribuția de carburanți și, mai departe, la generarea de energie electrică, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice.

Aurel Florin Arion, numele care apare în toate cele trei firme pe care vrea OMV Petorm să le cumpere

Un nume care apare la toate cele trei firme este Aurel Florin Arion.

  • Firma Intertrans Karla SRL a fost înființată în urmă cu 20 de ani, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 9,2 milioane lei și un profit de 4,6 milioane lei, fiind deținută de RNV Infrastructure SRL (99,9%) și Arion Aurel Florin, care este și administrator.
  • Bridgeconstruct SRL, înființată în urmă cu 18 ani, a avut o cifră de afaceri de 14,5 milioane lei și un profit de 7,9 milioane lei, este deținută de RNV INFRASTRUCTURE SRL (99,9%) și Arion Florin, care este și administrator.
  • Firma ATS Energy SA, veche de 17 ani, a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 4 milioane lei și un profit de 2,4 milioane lei, fiind deținută de RNV Infrastructure SRL (99,9%) și Alexandru Ioan Teodorescu, care este și administrator.

Potrivit datelor de pe Termene.ro, toate cele trei firme care vor fi preluate de OMV Petrom au ca acționar majoritar RNV Infrastructure SRL (99,9%). Aceasta activează în domeniul închirierii și leasingului cu autoturisme, fiind deținută de ONON Holding GMBH (Germania) cu 50,1%, al doilea acționar fiind Aurel Florin Arion, cu 12,51%.

Alți acționari sunt Eduard Marius Ciucu (9,38%), care este asociat și la Renovatio Trading SRL, care deține integral RNV Sports SRL, Alexandru Ioan Teodorescu (6,25%), managing partner la Renovatio, și alții. Administrator este Denisa Marina Ion, care este administrator și la RNV Sports.

Despre Aurel Florin Arion, Ziarul Financiar a scris că Arion controlează și RNV Sports, acţionar în cadrul Red&White 2022 Management, care administrează clubul Dinamo. Pe site-ul DoarDinamo.ro apare şi informaţia potrivit căreia Arion Aurel Florin ar fi apropiat cu Dragoş Constantinescu, fiul fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu, mai arată Ziarul Financiar.

De asemenea, Fanatik.ro a scris că Aurel Arion este noul investitor majoritar de la Dinamo.

INTERVIURILE HotNews.ro