Sari direct la conținut

OpenAI lansează modul de voce pentru ChatGPT care va putea detecta emoțiile oamenilor cu care conversează

HotNews.ro
OpenAI lansează modul de voce pentru ChatGPT care va putea detecta emoțiile oamenilor cu care conversează
ChatGPT (foto Shutterstock)

OpenAI a anunțat că un număr restrâns de utilizatori ChatGPT Plus vor putea folosi așa-numitul mod de voce (voice mode), cel mai avansat model conversațional lansat de companie până acum. Acest nou mod a stârnit controverse când a fost anunțat în mai, iar OpenAI a amânat lansarea, pentru a mai îmbunătăți produsul final.

OpenAI spune că acest mod conversațional poate detecta emoțiile din vocea utilizatorilor și poate reacționa în funcție de ce depistează. Modul de voce va fi, cu timpul, disponibil pentru toți abonații plătitori ChatGPT.

Versiunile precedente de ChatGPT permiteau user-ilor să pună întrebări audio, iar modelul de limbaj le transforma în text și la fel se întâmpla și cu răspunsul: era generat mai întâi text, care apoi era fi citit automat.

Prin noul mod de voce se trece la un nivel net superior de calitate a conversației, spune compania. Acum, „voice mode” se va folosi de cel mai performant model creat de OpenAI și nu va mai fi nevoie ca ceea ce spun userii să fie transformat în text (sau viceversa).

Compania spune că acest nou mod audio va putea asculta mai multe voci simultan, va putea face diferența între ele și, după tonul vocii omului, va detecta emoțiile user-ului (bucuros, trist, etc) și îi va răspunde pe măsură.

Vor fi disponibile patru voci diferite, dar nu și cea denumită Sky care semăna cu vocea actriței Scarlett Johansson care a acuzat OpenAI că a folosit vocea ei fără a avea acordul.

La demonstrația de la evenimentul de lansare, modul de voce a impresionat multă lume prin modul în care a interacționat în discuții, mult peste ce făceau până acum chatboții.

Surse: Reuters, The Verge, Zonebourse.fr

INTERVIURILE HotNews.ro