Sari direct la conținut

Oracle si producatorul Blackberry posteaza cresteri trimestriale surprinzatoare

HotNews.ro

Oracle Corp a raportat o crestere surprinzatoare a vanzarilor de software si sustine ca in trimestrul urmator cresterea ar putea sa fie mai mare pe fondul investitiilor din sectorul de IT. Noile informatii au facut ca actiunile Oracle sa urce cu 4 procente la bursa din New York.

Compania americana a postat joi rezultate mai bune decat se asteptau analistii economici, lucru ce a intarit speranta ca vanzarile companiilor pe programe software vor reveni la nivelul anterior declansarii crizei economice in 2008, relateaza Reuters.

Pentru trimestrul urmator, compania se declara optimista ca vanzarile vor decurge mai bine, iar rezultatele vor fi din nou peste asteptari.

Rezultatele afisate au urcat titlurile Oracle cu 4,3% pe bursa, pretu pe actiune crescand cu un dolar la un total de 23,88 de dolari.

Oracle Corp, numarul doi mondial in domeniul software, condus de omul de afaceri Larry Ellison, sper sa primeasca unda verde din partea Uniunii Europene pentru a-si finaliza preluarea in valoare de 7 miliarde de dolari a companiei Sun Mycrosystems Inc.

Tot joi, Research in Motion Ltd. (RIMM), compania care produce celebrele smart-phone-uri Blackberry, a anuntat rezultate pozitive care au surprins analistii economici de pe Wall-Street. In plus, RIMM a anuntat ca, pe langa China Mobile, a adaugat compania China Telecom ca partener Blackberry, scrie AFP.

RIMM a raportat o crestere de 58,5% a profitului net, ajungand pana la 628,4 miliaone de dolari. Compania candiana a anuntat ca veniturile au crescut cu 41% pana la 3,92 miliarde de dolari in cel de-al treilea trimestru al anului fiscal.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro