Sari direct la conținut

Orez mexican (Arroz a la mexicana)

HotNews.ro

Daca acum opt mii de ani era cultivat in zonele muntoase din Asia si sudul Africii, astazi, orezul a ajuns sa fie cea mai consumata cereala de pe glob. Este un aliment de baza pentru aproape jumatate din populatia planetei.

Are o mare valoare dietetica, fiind folosit in prevenirea si tratarea bolilor de metabolism, la scaderea colesterolului, in hipertensiune, la fabricarea unor medicamente. Este complet lipsit de colesterol si gluten, este sarac in sodiu si contine vagi urme de grasime.

Fata de cel alb, orezul brun este mai bogat in calciu, fier si vitamine de tip B-complex.

Orezul este si foarte usor de preparat.

Arroz a la mexicana este o reteta impartasita de o gospodina din localitatea Santa Maria, Mexic.

Ingrediente:

11/3 cesti de orez

3 linguri de ulei

1 catel de usturoi taiat marunt

1 ceapa taiata cubulete

2 cubulete de concentrat de carne de vita, dizolvate in 2 cesti de apa

1 conserva de pasta de tomate (250 g)

1 lingura de patrunjel tocat, proaspat sau uscat

250g de ciuperci proaspete, taiate fin (optional)

1 lingura de chimen macinat

1 lingura de coriandru macinat

Caliti orezul in putin ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu, pana cand capata o culoare galbuie, mestecand continuu sa nu se arda. Puneti apoi ceapa si usturoiul si mestecati. Adaugati bulionul, in care amestecati patrunjelul, ciupercile, chimenul si coriandrul. Dati focul mai incet, acoperiti vasul si lasati-l la fiert 20 de minute sau pana cand toata apa se evapora. Din cand in cand mestecati, ca sa nu se lipeasca.

Sursa: chron.com, wikipedia.org

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro