Sari direct la conținut

[P] Coca-Cola HBC, lider global al sustenabilitatii in industria bauturilor, pentru al treilea an consecutiv

Smile Media
Coca-Cola HBC, Foto:
Coca-Cola HBC, Foto:

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), unul dintre cele mai de incredere si cunoscute dintre clasamentele din domeniul sustenabilitatii corporative, premiaza Coca-Cola HBC pentru performanta solida, constanta si in conditii de transparenta in materie de sustenabilitate.

Coca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai bauturilor din portofoliul The Coca-Cola Company, castiga, pentru a treia oara consecutiv, titlul de lider in domeniul sustenabilitatii, conform clasamentului Dow Jones Sustainability Indices 2015. Compania a inregistrat un scor total de 90 de puncte, cu 40 mai mare decat media din industrie, in urcare cu 3 puncte fata de anul trecut.

Reducerea cu 11,7% a emisiilor directe de carbon si cresterea cu 19,4% a ratei de utilizare a PET-ului reciclat, doua dintre reusitele anului 2015.

Anul acesta, ca urmare a performantei sale remarcabile din 2015, Coca-Cola HBC este inclusa din nou in clasamentul global in domeniul sustenabilitatii. Anul trecut, Coca-Cola HBC a continuat sa diminueze impactul operatiunilor sale asupra mediului, cu o scadere de doua cifre a emisiilor proprii de carbon. In acelasi timp, compania a continuat sa reduca necesarul de apa pentru producerea unui litru de bauturi racoritoare, precum si cantitatea de ambalaje, in conditiile in care vanzarile si productia au crescut.

In 2015, Coca-Cola HBC a fost una dintre primele 12 companii din lume care si-a fixat tinte determinate stiintific de reducere a emisiilor de carbon, atat pentru operatiunile directe, cat si pentru cele indirecte. Coca-Cola HBC sprijina actiunile globale pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila adoptate de Organizatia Natiunilor Unite prin stabilirea unui pret intern al apei si carbonului, in 2015, si angajamentul concret fata de sustenabilitate.

Cateva dintre performantele inregistrate in 2015

  • 33.311 angajati
  • 43.000 de furnizori
  • 1,3 miliarde de euro in cheltuieli pentru achizitii directe
  • 271 de milioane de euro, totalul impozitelor achitate
  • 11,7%, reducere a emisiilor directe de carbon, la 12 luni
  • Rata de utilizare a energiei s-a imbunatatit cu 7,2% la 12 luni
  • 19,4%, cresterea ratei de utilizare a PET-ului reciclat, la 12 luni
  • Realizarea procentului de 87% in Indicele de Angajament Sustenabil al Angajatilor

Despre alte performante in materie de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC puteti citi aici.

Coca-Cola HBC deserveste 600 de milioane de consumatori din 28 de tari

Coca-Cola HBC este imbuteliatorul cu cel mai diversificat portofoliu din cadrul Sistemului Coca-Cola, deservind aproape 600 de milioane de consumatori din 28 de tari dezvoltate, in curs de dezvoltare si emergente de pe trei continente. Compania a investit 8,2 milioane de euro – 2,3% din profitul inainte de taxe aferent anului 2015 -in initiative de imbunatatire a vietii comunitatilor, concentrandu-se asupra a trei arii-cheie: un stil de viata activ, protejarea mediului si a resurselor de apa si dezvoltarea tinerilor, in parteneriat cu peste 230 de ONG-uri. Pentru mai multe informatii legate de companie va invitam sa vizitati http://www.coca-colahellenic.com.

Indicele de Sustenabilitate Dow Jones a fost introdus in 1999 si reprezinta primul sistem global de indici de referinta a sustenabilitatii. Indexul este bazat pe cooperarea dintre RobecoSAM si S&P Dow Jones Indices si urmareste performanta companiilor de top din lume in ceea ce priveste criteriile economice, de mediu si sociale. Aceste clasamente servesc drept repere pentru investitorii care integreaza criteriile de durabilitate in portofoliile lor si ofera o platforma eficienta pentru companiile care doresc sa adopte cele mai bune practici durabile. In urma unei evaluari privind o serie de aspecte generale si specifice industriei, doar 10% dintre companii sunt acceptate si incluse in clasament. Mai multe informatii despre Indicele Dow Jones gasiti aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro