Sari direct la conținut

[P] Frigidere inteligente: Viitorul sau nu?

Smile Media
Frigidere inteligente de la eMAG, Foto: eMAG
Frigidere inteligente de la eMAG, Foto: eMAG

Frigiderul este un aparat de uz casnic critic. De fapt, suntem atât de dependenți de ele, încât probabil fiecare casă are unul sau mai multe frigidere. Dacă te gândești să faci upgrade la frigiderul din casa ta, acum este momentul să faci acest lucru. Există numeroase funcții de frigider inteligent concepute pentru a face aparatul mai util decât este deja.

Înainte de a fi inventat frigiderul electric, metodele de menținere a alimentelor reci erau destul de primordiale. Cu toate acestea, se pare că ne-am plictisit deja de ceea ce pot face frigiderele clasice și acum avem nevoie de ceva și mai futurist pentru a ne menține mâncarea la rece. Aici intră în schemă frigiderul inteligent.

Un frigider inteligent este un frigider conectat la cloud. El are aceleași proprietăți de înghețare și răcire ca un frigider standard, dar cu conectivitate și caracteristici precum camere și monitoare de gheață. Pot costa aproape dublu față de prețul unui frigider obișnuit, dar cu doar câteva caracteristici suplimentare, astfel încât valoarea lor este discutabilă.

Dacă te-ai gândit să faci trecerea de la un frigider clasic la unul inteligent, vei dori să știi exact ce primești pentru banii pe care îi plătești și dacă merită prețul.

Suntem aici pentru a-ți arăta caracteristicile interesante pe care le are un frigider inteligent modern și unde ar putea să te dezamăgească, astfel încât să te poți hotărî dacă această tehnologie este pentru tine sau nu.

Ce sunt frigiderele inteligente?

Un frigider inteligent este un frigider programat care se conectează la internet. Pe lângă congelare și răcire, ca un frigider obișnuit, acesta ține evidența articolelor din interior printr-un sistem de coduri de bare sau RIFD pe fiecare articol și are camere instalate în interiorul aparatului.

În zilele noastre, există o serie de alte funcții inteligente care le fac mai convenabile și mai distractive de utilizat. Ca și în cazul celorlalte tehnologii inteligente din casa ta, frigiderul inteligent se conectează la internet.

Asta înseamnă că îl poți controla de la distanță sau din bucătărie fără a deschide ușa, folosind o aplicație specială sau un hub de sistem care poate fi accesat de pe computer sau smartphone.

Poți programa frigiderul pentru a face alte funcții în conformitate cu celelalte sisteme inteligente existente deja în casa ta, cum ar fi electrocasnice, iluminat, securitate și încălzire și răcire.

Cele mai vechi modele de frigidere inteligente au fost inventate la începutul anilor 2000 și, în acel moment, caracteristica cheie pe care o aveau a fost aceea de a putea verifica articolele din frigider și de a ți le comunica. Frigiderul a reușit să scaneze codurile de bare din frigider pentru a compila o listă digitală cu ceea ce este acolo. De acolo, puteai vedea când era nevoie să înlocuiești ceva sau să verifici dacă ai sau nu un produs în timp ce ieșeai la cumpărături.

Cele mai simple frigidere inteligente au o cameră internă, un sistem de coduri de bare și posibilitatea de a se conecta la internet. Acestea pot fi controlate cu un afișaj tactil pe partea din față și sunt controlabile cu ajutorul altor medii, cum ar fi telefoane, laptopuri și hub-uri inteligente pentru acasă, iar, în funcție de model, vin cu o serie de alte caracteristici demne de remarcat și futuriste.

Cele mai tari caracteristici ale frigiderelor inteligente

Frigiderele inteligente de astăzi au evoluat mult, dar la fel și prețul lor. Aceste produse tehnologice sunt pentru cei care doresc o bucată futuristă în bucătăria lor și se potrivesc bine cu casele care sunt deja pe cale să devină inteligente. Iată câteva dintre caracteristicile interesante pe care le oferă un frigider inteligent modern:

Camere interne

Camerele sunt instalate în interiorul frigiderului pentru a oferi utilizatorului o imagine completă a ceea ce este în interiorul frigiderului, iar unele au ecrane transparente pentru a privi în interior fără a deschide ușa.

Camerele pot fi accesate atunci când ești la supermarket sau într-o altă cameră a casei și îți arată ce este în interior sau ce s-ar putea termina, fără a fi nevoie să fii acasă sau să cauți prin frigider.

Afișarea conținutului

Utilizând scanerul de coduri de bare sau RIFD, un frigider inteligent compilează o listă cu tot ce este în interior. Poți accesa această listă de la distanță, astfel încât să știi ce produse există și cât de mult ai din ele.

Modelele mai noi pot compila chiar și rețete pe baza conținutului frigiderului, astfel că nu trebuie să te întrebi ce să faci pentru cină.

Ecran media

Un afișaj complet digital pe ușa din față a frigiderului îți permite să urmărești televizorul în timp ce gătești, să afișezi fotografii și videoclipuri cu familia și prietenii și chiar să navighezi pe internet.

Afișaje interactive

Poți utiliza un frigider inteligent ca instrument de comunicare pentru întreaga familie, care îți permite să lași note, să creezi liste de sarcini și să coordonezi programele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro