Sari direct la conținut

[P] Glasgow Rangers vs FCSB: prezentare și cote la pariuri

[P] Glasgow Rangers vs FCSB: prezentare și cote la pariuri
Glasgow Rangers vs FCSB Foto: Magnumbet

În a treia etapă a fazei ligii Europa League, FCSB evoluează în Scoția, pe terenul lui Glasgow Rangers. După două runde, campioana României a obținut maximum de puncte, marcând 5 goluri și primind unul singur. De partea cealaltă, Rangers are 3 puncte, 3 goluri marcate și 4 primite.

Partida dintre Rangers și FCSB se joacă joi, 24 octombrie, la ora 22:00, fiind transmisă în direct de Digi Sport 1 și Prima Sport 5.

În prima etapă atât FCSB, cât și Rangers se impuneau. FCSB o învingea pe teren propriu pe Rigas, din Letonia, cu scorul de 4-1. Rangers se impunea în Suedia cu 2-0 împotriva lui Malmo. În a doua etapă FCSB o învingea în deplasare cu 1-0 pe PAOK Salonic, gol marcat în prelungirile primei reprize de Bîrligea – cel mai valoros transfer la FCSB reușit în acest sezon.

Performanța este cu atât mai mare cu cât “roș-albaștrii” erau nevoiți să joace în inferioritate numerică din minutul 56. De cealaltă parte, Rangers pierdea pe teren propriu cu scorul de 1-4 în fața lui Lyon.

Va continua șirul victoriilor pentru FCSB?

După un start de sezon modest, cel puțin în campionat, FCSB pare să-și fi găsit ritmul, traversând o perioadă excelentă. Campioana României vine după o victorie cu 2-0 împotriva lui Dinamo, meci disputat în cadrul etapei cu numărul 13 din Superliga. A fost a cincea victorie la rând pentru FCSB în toate competițiile: trei în campionat și două în Europa League. În competiția internă “roș-albaștrii” ocupă poziția a cincea, în timp ce în grupa Europa League ocupă al patrulea loc. În schimb, Rangers vine după o înfrângere în campionat în fața lui Kilmarnock. În campionat se află pe poziția a treia, iar în Europa League pe locul 17.

Un rezultat de egalitate sau chiar o victorie o va duce mai aproape pe FCSB de accederea în “primăvara” Europa League. La finalul celor 8 etape din grupe, primele 8 clasate se vor califica direct în optimile de finală, în vreme ce echipele de pe locurile 9-24 vor disputa un baraj pentru calificarea în optimi. În acest moment, echipa de pe locul 24 are un punct.

Rangers este favorită certă în meci

Casele de pariuri online o văd mare favorită pe formația scoțiană, care are o cotă la victorie de aproximativ 1.45, în timp ce un succes al lui FCSB este cotat cu 7.50. Sunt cote pariuri oarecum normale, dacă ținem cont de faptul că Rangers se află pe locul 30 în clasamentul coeficienților, în vreme ce FCSB se află abia pe locul 108.

Cota pentru GG (Ambele marchează) este 1.88, cea pentru Peste 2.5 goluri în meci – 1.70 și Sub 2.5 goluri – 2.17. Astfel, sunt șanse bune să vedem un meci disputat, din care golurile să nu lipsească.

Rangers este finalista Europa League din urmă cu 3 sezoane

În această ediție, Rangers a intrat în al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde era eliminată de Dinamo Kiev. Sezonul trecut trecea de grupele Europa League, ajungând direct în optimi, acolo unde era eliminată de Benfica.

Acum două sezoane se califica în grupele Champions League, acolo unde termina ultima. În urmă cu 3 sezoane avea un parcurs formidabil în Europa League. În grupe încheia pe poziția secundă, pentru ca în barajul pentru optimi să treacă de Borussia Dortmund. În semifinale o elimina pe Leipzig, însă în finală era învinsă de Frankfurt.

De partea cealaltă, FCSB participa în Conference League în precedentele 3 sezoane. Reușea să ajungă în grupe doar în sezonul 2022-2023, acolo unde termina ultima. În această ediție a pornit din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Era eliminată de Sparta Praga în al treilea tur preliminar. Apoi, în play-off-ul Europa League o elimina pe LASK Linz.

Ce meciuri mai are FCSB de disputat în Europa League?

În afara partidei cu Rangers, FCSB mai are 5 adversare de înfruntat în grupa Europa League. Pe teren propriu le va întâlni pe Midtjylland, Olympiakos Pireu și Manchester United, iar în deplasare pe Hoffenheim și Qarabag. Dintre acestea, pe cea mai slabă poziție în clasamentul coeficienților se află Hoffenheim, clasată pe 93.

  • 24 octombrie – Rangers FC – FCSB – 22:00
  • 7 noiembrie – FCSB – FC Midtjylland – 19:45
  • 28 noiembrie – FCSB – Olympiacos FC – 22:00
  • 12 decembrie – TSG Hoffenheim – FCSB – 19:45
  • 23 ianuarie – Qarabag FK – FCSB – 19:45
  • 30 ianuarie – FCSB – Manchester United – 22:00

Dacă va reuși surpriză și o va învinge și pe Rangers, FCSB se poate gândi, de ce nu, la o clasare finală în top 8, ceea ce i-ar asigura prezența în optimile Europa League. Cota ca FCSB să încheie această grupă pe una din primele 8 poziții este 11.00.