(P) VIDEO Violeta Ciurel, CEO&President AXA Life Insurance: Planul de expansiune in Romania pentru urmatorii trei ani implica investitii de zeci de milioane de euro
AXA Life Insurance s-a lansat oficial saptamana trecuta pe piata din Romania, unul dintre obiectivele companiei fiind acela de a ajunge in urmatorii trei ani in topul primilor cinci asiguratori locali in ceea ce priveste numarul de clienti noi castigati. Pentru aceasta, AXA va introduce in piata un nou model de afaceri prin deschiderea in tara a unor agentii mai mici si mai flexibile (circa 35 unitati in acest an) dar si prin produse de asigurari de viata, care la preturi similare sa aduca beneficii suplimentare fata de concurenta. Violeta Ciurel, CEO&President AXA Life Insurance sustine ca investitiile in acest plan de expansiune sunt de ordinul zecilor de milioane de euro.
Fragmente din inregistrarea realizata in studioul HotNews.ro:
- AXA a decis intrarea pe piata din Romania ca parte a unei strategii de extindere in pietele emergente din intreaga lume si in mod deosebit in Europa Centrala si de Est, o piata cu un potential deosebit datorita caracterului subasigurat al pietelor acestor tari.
- In anul 2006, AXA a cumparat o companie elvetiana, Winterthur, care activa in special pe segmentul de pensii in aceasta zona si, astfel, a mostenit business-urile din Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia. Evident nu se poate implementa o strategie la nivelul intregii regiuni fara intrare in pietele mari cum ar fi Romania, Ucraina, Rusia si mai nou Belarus.
- Avem in prezent peste 500 de consultanti de asigurari dar vrem sa crestem rapid si poate chiar sa ne apropiem de 800 de angajati spre sfarsitul acestui an.
- Planurile noastre de expansiune sunt targetate spre expansiune clara, cu acoperire nationala, intr-un model de business nou cu agentii mici mult mai flexibile si care sunt menite a construi pentru viitor in momentul in care vom putea oferi clientilor din Romania si alte produse financiare nu doar produsele de asigurari de viata si sanatate pe care le avem in portofoliu in momentul de fata.
- Pana la sfarsitul lunii viitoare vom avea mai mult de 10 agentii, iar pana la sfarsitul anului vrem sa ajungem la 35 de agentii in tara sau sa mergem cu un numar mai mare in functie de posibilitatile de recrutare in diverse orase si, sigur, de performantele colegilor nostri din vanzari.
- Acesta nu este singurul mod prin care vrem sa ne impunem in piata. A doua componenta este legata de oferta de produse si servicii care sa fie adaptata nevoilor romanilor si care sa fie diferita fata de ceea ce se gaseste in piata asigurarilor de viata in momentul de fata.
- Pentru urmatorii trei ani, pentru care avem acest plan de expansiune, vorbim de investitii de ordinul zecilor de milioane de euro.
- Prin extinderea acestei retele de distributie, pe segmentul retail, vrem sa ajungem, in achizitia de noi clienti, in top 5 dupa primii trei ani si in top trei dupa primii cinci ani. Nu putem concura in momentul de fata cu companiile care au deja un portofoliu solid si dezvoltat in timp din punct de vedere al volumului total de prime. Dorim sa ne diferentiem pe achizitia de noi clienti si prin elementele de calitate.
- In momentul de fata strategia este pe crestere organica. Nu ne gandim in prezent la segmentul de pensii si nu luam in considerare nici inceperea unor asigurari generale.
- Criza economica a afectat piata asigurarilor de viata prin reducerea vanzarilor, prin faptul ca un numar destul de mare de polite s-au reziliat, unele au fost rascumparate, fie din nevoi financiare, fie din nemultumirea clientilor pentru reducerea conturilor la politele unit-linked. Situatia de la sfarsitul anului trecut si tendintele din primul trimestru demonstreaza insa ca oamenii au inceput sa reia cumpararea asigurarilor de viata si trendul este pozitiv din nou.
- Oamenii incep sa inteleaga nevoia de protectie, multi au recastigat locuri de munca si isi permit sa plateasca asigurarile de viata in continuare. In acelasi timp trebuie sa fim realisti, pentru ca nu putem vorbi de cresteri la nivelul celor din anul 2008. Va mai dura. important este ca tendinta este de crestere. Pentru acest an nu estimez o crestere fulminanta a asigurarilor de viata. Cred ca o crestere cu 4-5% a pietei de asigurari de viata va fi o crestere rezonabila, rationala si foarte realista pentru acest an comparativ cu 2010.