Sari direct la conținut

Paine cu cascaval si usturoi, un experiment culinar simplu si delicios

HotNews.ro
Paine cu branza si usturoi, Foto: Hotnews
Paine cu branza si usturoi, Foto: Hotnews

Painea este unul dintre elementele nelipsite de pe masa noastra. Fie ca insoteste un fel de mancare sau ca face pereche cu untul si gemul, fiecare dintre noi are propria preferinta cand vine vorba de paine: cu seminte, graham, alba si pufoasa, neagra si texturata, cu o crusta crocanta sau moale si aerata. Insa, oricat de mult am varia, painea poate deveni plictisitoare, dar cu ingredientele potrivite aceasta poate inlocui cu usurinta o masa delicioasa.

Pentru a gati un pranz sau o cina delicioasa cu paine ne putem inspira de pe site-uri precum Pinterest. Acolo am descoperit ca adaugand doar cateva ingrediente putem transforma acest aliment banal intr-unul fabulos si special. Si avem nevoie doar de branza, usturoi si un cutit bun!

Paine cu branza si usturoi

Paine cu branza si usturoi

Ingrediente:

  • 1 paine mare, rotunda sau ovala, cu crusta crocanta si miez moale; 
  • 200 g mozzarella; 
  • 100 g cascaval ras; 
  • 100 g unt 2 catei de usturoi; un praf de sare; 
  • 1 lingura de patrunjel tocat proaspat

Metoda:

Incalziti cuptorul la 180 C. Topiti untul si amestecati-l cu usturoiul pisat si cu patrunjelul. Folosind un cutit de paine, taiati painea pe diagonala, formand romburi de 2-3 cm. Baza painii trebuie sa ramana intacta, deci aveti grija sa nu crestati pana jos atunci cand formati romburile.

Este important sa utilizati un cutit de paine pentru a nu rupe miezul moale, iar daca painea este prea „fragila” o puteti lasa la „invechit” o zi.

Paine cu branza si usturoi

Paine cu branza si usturoi

Desfaceti fiecare romb cu degetele, stropiti cu o lingurita din mix-ul de unt, introduceti cate o felie de mozzarella si putin cascaval ras. Repetati pana ce fiecare „taietura” este umpluta cu branza si unt.

Turnati peste intreaga paine untul ramas. Inveliti in folie de aluminiu si dati la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand branza este topita.

Scoateti din folia de aluminiu si mai puneti la cuptor pentru inca 5-10 minute, pentru a capata o crusta crocanta.

Incearca mai multe retete de pe operationcooking.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro