Sari direct la conținut

Parlamentarii propun o noua sarbatoare nationala in Romania: Ziua Prefectului

HotNews.ro
Senat, Foto: Agerpres
Senat, Foto: Agerpres

Noua parlamentari din PSD, PNL si ALDE – dintre care sapte sunt fosti prefecti – au depus saptamana aceasta la Senat o propunere legislativa prin care s-ar institui Ziua Institutiei Prefectului din Romania, scrie publicatia PressOne.ro.

Fostii prefecti care au initiat proiectul de lege considera ca rolul „ispravnicilor administratori” este trecut cu vederea, iar ziua de 2 aprilie ar urma sa repare, simbolic, aceasta nedreptate.

Astfel, propunerea de lege depusa de cei noua parlamentari prevede instituirea zilei de 2 aprilie drept „Ziua Institutiei Prefectului din Romania”, iar aceasta ar urma sa fie marcata de autoritatile locale prin: „Organizarea unor programe si manifestari cu caracter cultural-stiintific dedicate recunoasterii rolului si meritelor institutiei Prefectului la dezvoltarea tarii noastre din punct de vedere economic, cultural si social”.

In acest scop, articolul 3 al proiectului de lege ofera posibilitatea – atat autoritatilor locale, cat si centrale – de a „sprijini logistic si material” desfasurarea sarbatorii, „in limita fondurilor disponibile”.

Mai mult, ultimul articol al propunerii acorda Televiziunii Romane si Radioului public posibilitatea de a difuza „emisiuni culturale” dedicate acestei zile.

La randul lor, actualii prefecti contactati de PressOne spun ca propunerea este una laudabila si foarte necesara. Citeste mai multe pe PressOne.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro